eur:
404.24
usd:
373.86
bux:
74122.77
2024. október 29. kedd Nárcisz

Yvonne feladta magát

"Feladta" magát Yvonne, a szarvasnak állt szarvasmarha, amely után hónapokon át folyt hajtóvadászat Németországban és Ausztriában.

A tehén nem egyszerűen besétált egy mühldorfi gazda földjére, hanem egyenesen "beugrott" hozzá, átszökkenve a legelő karámfalán, és csatlakozott a gazda legelésző marháihoz. Füligazolványa - mondhatni marhaszemélyije - alapján egyértelműen sikerült azonosítani.

"Nyilvánvalóan megelégelte a magányt" - olvasható a mühldorfi önkormányzat pénteki sajtónyilatkozatában, merthogy a testület a hetek óta tartó országos érdeklődés okán kiemelten foglalkozott Yvonne-nal.

A nemcsak német "celebbé", hanem egyenesen világsztárrá előlépett tehén egy éve, hogy megszökött a "halál torkából", egy vágóhídról. A bajor erdőkben csatlakozott egy szarvascsapathoz, amellyel azután ideje javát töltötte. Turista szemtanúk beszámolói szerint a marha szarvasnak hitte magát, ám énképe immár úgy tűnik teljesen rendbe jött, mivel végül tehenekhez csatlakozott.

Yvonne szökése után nem sokkal csaknem "elütött" egy rendőrautót, magatartását pedig kiszámíthatatlannak ítélték, ezért aztán a mühldorfi hatóság közveszélyesnek nyilvánította a tehenet és engedélyt adott vadászoknak, hogy agyonlőjék.

Erre aztán akcióba lendültek az állatvédők is, hogy megelőzve a tragédiát, élve fogják be Yvonne-t, amihez marhacsalétkeket is használtak. Először Yvonne legjobb barátnőjét, az ugyancsak tehén Waltraudot terelték az erdő szélére és bőgették, hogy hívja ki Yvonne-t, utána borjával, Waldival mesterkedtek lépre csalni, ám sikertelenül. Végül bevetették a "nagyágyút", Ernstet, a tenyészbikát, ám "kibikázni" sem sikerült Yvonne-t az erdőből.

E hét közepén aztán győzött Yvonne: a hatóság lefújta a hajtóvadászatot, visszavonta a lőparancsot Yvonne ellen, és már csak egyetlen bajor vadász feladata volt a tehenet becserkészni, de ő is csak kábító lövedéket használhatott volna.

Címlapról ajánljuk
Rodri kapta az Aranylabdát, a Real Madrid díjait senki sem vette át

Rodri kapta az Aranylabdát, a Real Madrid díjait senki sem vette át

Rodri, a Manchester City spanyol Európa-bajnoka kapta a 2024-es Aranylabda-díjat. Lamine Yamal volt a legjobb fiatal játékos, Emiliano Martínez a legjobb kapus, Carlo Ancelotti a legjobb edző, a Real Madrid a legjobb csapat a férfi futball 2023–2024-es idényében. Harry Kane és Kylian Mbappé közösen kapták a Gerd Müller-díjat. A Real Madrid küldöttsége nem vett részt a gálán, tiltakozva amiatt, hogy nem Vinícius Júnior kapta a legnagyobb presztízsű díjat.

Vámosi Péter az F1-es szezon hajrájáról: még négyen nyerhetnek, de ez Verstappen és Norris között dől majd el

Négy versennyel – és további két sprintfutammal – a szezon zárása előtt megjósolhatatlan, hogy Max Verstappen vagy Lando Norris lesz-e a világbajnok – mondta az InfoRádióban a Motorsport Online főszerkesztője. A szakíró szerint még akár a Ferrari is reménykedhet a konstruktőri vb-címben, de nagyon meglepő számára, hogy az olasz istálló nem jelöli ki Charles Leclerc-t kedvezményezett pilótának Carlos Sainzcal szemben.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×