eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

"Túl beteg" - nem engedték repülőre ülni a gyógykezelésre induló kislányt

Két légitársaság is elutasította, hogy elvigyen egy súlyosan beteg kislányt Pekingbe. Az Air China és az Air Canada illetékesei is azt mondták: a gyerek nem alkalmas a repülésre.

Õssejtkezelésre utazott volna Kínába a ritka, halálos betegségben szenvedő ötéves Hailey Goranflo és édesanyja, a vancouveri átszállásnál azonban az Air China légitársaság illetékesei úgy vélték, hogy a gyerek nincs megfelelő állapotban a repüléshez.

Az édesanya ugyanezt a választ kapta az Air Canada munkatársaitól is. Miután a gyereket ellátták az egyik helyi kórházban, neki és édesanyjának vissza kellett utazni Kentucky állambeli otthonukba.

"Ez teljes őrültség. Nem hiszem el, hogy ilyen messzire jutottunk, és most vissza kell fordulnunk" - méltatlankodott az édesanya, Miranda Goranflo.

Hailey és hároméves öccse, Carter ritka gyógyíthatatlan betegségben, a Batten-kórban szenved. Az ilyen gyerekeknél gyakoriak a görcsök, szellemileg leépülnek és elvesztik a látásukat; a legtöbben nem érik meg a tizenkettedik születésnapjukat.

A kislány már nem tud járni, beszélni, enni, a családja mesterségesen táplálja.

Goranflóék 78 ezer dollárt gyűjtöttek össze, hogy Hailey-t kísérleti őssejtterápiára vigyék Kínába. Az Egyesült Államokban ilyen beavatkozást nem végeznek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×