INFORÁDIÓ 

2018. március 20. kedd
Klaudia

Életfogytiglant kaphat a két fekete özvegy

Infostart / InfoRádió
Barátságot kötött, eltartott, majd megölt két hajléktalan férfit két idős amerikai nő. A céljuk brutálisan egyszerű volt: megszerezni áldozataik életbiztosítását.

Csaknem 3 millió dollárt sikerült megszereznie a 77 éves Helen Golaynek és társának, a 75 éves Olga Rutterschmidtnek azzal, hogy 1999-ben megölték Paul Vadost, 2005-ben pedig Kenneth McDaviddel végeztek - közölte Truc Do, az illetékes kerületi ügyész helyettese a két asszony bírósági tárgyalásán.

A két idős nő egy Los Angeles-i templom hajléktalanszállóján ismerkedett meg a férfiakkal; kifejezetten olyan áldozatokat kerestek, akikről már lemondott a családjuk, így nem kellett attól tartani, hogy haláluk esetén a hozzátartozók követelik a vagyonukat.

A barátnők lakást béreltek a férfiaknak és ellátták őket, miközben több társaságnál életbiztosítást kötöttek nekik. A két asszony - az áldozatok halála után - úgy tudott hozzájutni a pénzekhez, hogy kihasznált egy jogi kiskaput, ehhez azonban mindkettejüknek türelmesen kellett várniuk, éppen két évet.

Amikor a két év letelt, Golay és Rutterschmidt egy sötét sikátorban elgázolta a férfiakat. Az első áldozat halála után 2,2 millió dollárhoz jutottak hozzá, Kenneth McDavid elhunyta után pedig 600 ezerhez. A pénzt úgy sikerült megszerezniük, hogy a férfiak hozzátartozóinak adták ki magukat.

"Az áldozatot mindig elütötték - összezúzták - egy sikátorban. Nem volt szemtanú. Mindkét eset cserbenhagyásos gázolásnak tűnt" - mondta a bíróság előtt Truc Do.

Lehetséges, hogy a két idős nőt életfogytiglani börtönbüntetéssel sújtják.

A címlapról ajánljuk