INFORÁDIÓ 

2018. március 22. csütörtök
Beáta, Izolda

Népszavazással vágnának vissza a falusiak a hírességeknek

Infostart / InfoRádió
Egy északnyugat-angliai település, Alderley Edge lakói arra készülnek, hogy megakadályozzák, a hírességek luxuspalotákat építsenek a területen.

A Manchestertől húsz kilométerre lévő négyezres faluba az utóbbi időben több ismert sportoló is beköltözött. Andrew Flintoff krikettjátékos és Wayne Rooney futballista is felvásárolt egy telket, lerombolta az azon lévő épületet, és egy villa felépítésébe kezdett.

Ezt a folyamatot akarja megakadályozni Alderley Edge több lakója is, mivel úgy vélik, az új luxusházak rontják a vidék összképét.

A településen helyi népszavazást kívánnak tartani a több helybélit tömörítő szervezet kezdeményezésére az építkezések megtiltásáról. A községi tanácsnak ki kell írnia referendumot, ha azt legalább tíz lakos támogatja.

A népszerű gyermekkönyvek szerzője, Alan Garner - aki műveivel ismertté tette a települést és környékét -, egy alapítványnak ajánlotta fel házát és telkét, hogy azt halála után se lehessen lerombolni. "A tökéletes házakat egyszerűen lerombolják, és újakat építenek helyettük. Ez egyszerűen megváltoztatja a település képét" - mondta az író.

Wayne Rooney és menyasszonya, Coleen McLoughlin például 4,5 millió fontért építtet házat a településen. Mindezt megtehetik, mivel a házakat csak akkor nem lehet lerombolni, ha azok védettek vagy természetvédelmi területen fekszenek.

A címlapról ajánljuk