INFORÁDIÓ 

2018. március 23. péntek
Emőke

Újabb rejtély: hova lett Diana jegygyűrűje?

Infostart / InfoRádió
Paul Burrell, Diana hercegnő egykori főkomornyikja lehúzott egy jegygyűrűt a walesi hercegnő ujjáról, annak halála után - állítja a férfi egykori testőre.

Michael Faux erről az előtt a testület előtt vallott, amely Diana egykori kedvese, Dodi Fayed apjának kérésére vizsgálja a hercegnő tíz évvel ezelőtti tragikus halálának körülményeit.

A komornyik a testőrének beszámolt arról, hogy birtokában van egy jegygyűrű, Michael Faux számára pedig az is egyértelművé vált, hogy az ékszer egykoron Dianáé volt.

Burrell azt mondta neki, hogy a hercegnő ujjáról húzta le a gyűrűt. A vizsgálóbíró kérdésére, amelyben bizonyítékot várt arra, hogy valóban Dianáé volt-e az ékszer, a testőr azt mondta: amikor a komornyik megmutatta neki, még vér is volt az aranykarikán.

A komornyik nem hajlandó újra megjelenni a bíróság előtt, hogy tisztázza az ügyet, mindössze egy levelet küldött, amelyben azt írta: soha, senkinek sem állította, hogy birtokában lenne a gyűrű.

A testület számára korábban írásban nyilatkozott Hasnat Khan szívsebész, aki 1995 és 1997 között volt a hercegnő szeretője.

A szívsebész közölte: kapcsolatuk 1995-ben, egy londoni kórházban történt találkozással kezdődött. Hasnat Khan szerint viszonyuk "normális" volt. Az orvos gyakran tett látogatást Diana lakhelyén, a Kensington palotában, ahol Diana két gyermekével, Vilmossal és Harryvel is találkozott.

A szívsebész vallomása szerint szóba került közöttük a házasság kérdése is, ám abban egyetértettek, hogy az pokollá tenné a férfi életét. Hasnat Khan szerint arról is beszélgettek, hogy ha közös gyermekeik lennének, akkor ki sem tudnának mozdulni velük a házból.

A címlapról ajánljuk