Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Elengedték a Blaha Lujza téren késelő kisfiút

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Elhagyhatta a rendőrséget az a 12 éves, román állampolgárságú gyerek, aki megkéselt egy 15 éves fiút a fővárosi Blaha Lujza téren - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.

A 12 éves gyerek - aki saját elmondása szerint hónapok óta lopásokból él a Blaha Lujza téri aluljáróban - csütörtökön azért szúrta combon a nála három évvel idősebb fiút, hogy megszerezze mp3-lejátszóját. Az áldozatot súlyos sérüléssel szállították kórházba.

A támadót a súlyos testi sértés miatt a józsefvárosi rendőrségre vitték, ügyében már a BRFK gyermek és ifjúsági osztálya jár el.

A gyereket egy fővárosi gyermek-, és ifjúságvédelmi intézetben helyezték el, miután törvényes képviselőjének jelenlétében a rendőrségen meghallgatták. Korábban a fiút már többször vitték be gyermekvédelmi intézetbe, ám ezek nyitottak, így szinte azonnal visszatért a Blaha Lujza térre.

Lapinformációk szerint a Romániából érkezett fiatal analfabéta, iskolába soha nem járt. Az Index internetes portál korábban egy kisfilmben mutatta be a gyerek utcai életét; a 12 éves fiatal arról beszélt, hogy ha kell, erőszakkal veszi el a járókelők értékeit.

A magyar hatóságok tehetetlenek, nincs törvényes felhatalmazásuk arra, hogy egy gyerekkorú, külföldi állampolgárral szemben kényszerintézkedést alkalmazzanak.