Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Török Gábor: a Fidesz óvóhelyre menekítette a választóit

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Az ellenzék szerint az Orbán Viktor vejét, Tiborcz Istvánt is érintő OLAF-botrány atombomba lehet. Török Gábor politológus arról beszélt az ATV Egyenes beszéd című műsorában, hogy mekkora esélye van ennek, illetve kinek áll érdekében ezen információk terjesztése. Mráz Ágoston Sámuel politikai elemző, a Nézőpont Csoport vezetője az M1-en elmondta: Brüsszel választási fegyvere az OLAF.

A zalaegerszegi közgyűlés visszavonta azt a már megszavazott ellenzéki indítványt, amiben a város kikérte volna a kormánytól az Eliossal kapcsolatos Európai Csalás Elleni Hivatal- (OLAF)-jelentést. A cég ugyanis náluk is vitatott minőségben korszerűsítette a világítást, egymilliárd forintért - számolt be róla az ATV. Az Egyenes beszéd című műsornak Török Gábor volt a vendége.

A politológus szerint a Fidesz

a saját választóit mintegy óvóhelyre menekítette a saját médiájával, ami megvédi őket az olyan hírektől, amik kellemetlenek lehetnek.

Vannak azonban szerinte olyan hírek, amelyek nagy fajsúlyúak, és ezért valamilyen ellentámadásra késztetik a kormányt - szerinte az Eliossal kapcsolatos OLAF-jelentés ügye ilyen.

Krug Emília műsorvezető idézte Jávor Benedeket, aki szerint ez a téma politikai atombomba lehet. Ezzel kapcsolatban Török Gábor azt mondta, úgy tűnik, szervezett információ-szivárogatás történik, és ez alapján lehet, hogy még sokkal nagyobb "bomba" is robbanhat a jövőben.

Ezért kezdtek el foglalkozni az üggyel a kormányhoz közel álló médiumok a politológus szerint. Két érvelés látszik: egyrészt hogy nem történt semmi, másrészt hogy Simicska Lajos a felelős.

"Hosszú ideje az volt a kérdés, hogy lesz-e szimbóluma, egy Nokiás doboza annak a korrupciónak,

amit sokan érzékelnek ebben az országban. Illetve lesz-e egyáltalán bizonyítéka" - mondta Török Gábor. Ez akár meg is történhet, mert már nyomozati szakaszban van az OLAF-jelentés miatti problémakör.

Kérdés, hogy az információk naponta történő szivárogtatásának ki a "rendezője" (a jelentést a 24.hu szerezte meg és számolt be erről több cikkben), hiszen a választások előtt szerinte semmi sem történik véletlenül.

"Orbán Viktor lehet a célpont"

Brüsszel választási fegyvere az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) - mondta el az M1 szombati műsorában Mráz Ágoston Sámuel politikai elemző, a Nézőpont Csoport vezetője. Hozzátette: valószínűleg nem véletlen, hogy az Elios tevékenységéről szóló OLAF-jelentés röviddel az áprilisi választás előtt szivárgott ki.

A szakértő szerint

az Európai Bizottság egyes tagjai mindent elkövetnének a kormányfő leváltásáért,

bár tudják, hogy erre idén tavasszal aligha lesz esély. Az Elios-vizsgálat valódi célpontja ezért Orbán Viktor lehet - tette hozzá.