eur:
370.12
usd:
344.87
bux:
47515.68
2023. május 30. kedd Janka, Zsanett
Gyurcsány Ferenc elmondta, szerinte mi izgatja a választókat

Gyurcsány Ferenc elmondta, szerinte mi izgatja a választókat

Kész és végleges a Demokratikus Koalíció választási listája – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a párt elnöke. Gyurcsány Ferenc szerint jelenleg szoft diktatúra van az országban.

Nem a különböző pártok miniszterelnök-jelöltjeivel, hanem Orbán Viktor kormányfővel kellene vitázni - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Gyurcsány Ferenc.

„Vitatkozni a hivatalban lévő miniszterelnökkel kellene, de menekül előle. Gyáva fickó, úgy látom, és elszokott attól, hogy egy vitában meg kellene védenie a gondolatait. Annak van értelme, fontos dolog, és

lenne mivel elszámoltatni, mivel cudarul kormányozza az országot”

- fejtette ki.

A Demokratikus Koalíció elnöke azt kétélű fegyvernek tartja, hogy a kormányfőt kihívó ellenzéki politikusok vitatkozzanak.

„Bár lehet látni bizonyos különbségeket, de elviszi a figyelmet a fő csatáról.

Nekünk Orbán Viktort kell legyőznünk elsősorban, a küzdelmünk nem az MSZP-vel vagy az LMP-vel szemben szól, pedig egy ilyen vita ezt a látszatot keltené” - emelte ki.

A volt kormányfő szerint az embereknek azt kell elmondani sokszor, hogy ne alkudjanak meg a diktatúrával.

„Ha valaki a hatalom kizárólagos megszerzésére törekszik a médiától az igazságszolgáltatásig, azt diktatúrának hívják, ahhoz nem kell minden politikai ellenfelet becsukni a börtönbe. Lehetne ebből egy normális európai ország” - fejtette ki.

Gyurcsány Ferenc szerint a választókat kevésbé izgatja a kampányban az élet hétköznapi része, mint a jelenlegi hatalom nagy rendszerhazugságai. Ilyennek nevezte például a határon túliak szavazati jogát. Hangsúlyozta, hogy a választási rendszert tisztességtelennek tartja.

Beszélt arról is, hogy nem érdekli a „gyurcsányozás”, dolgozni akar. Az úgynevezett „sorostervezést” tartja hangulatkeltésnek, az általuk felvetett téma, az ukrán nyugdíjak ügye szerinte nem az.

Gyurcsány Ferenc közölte azt is: a választást kell megnyerni, nem az aláírásgyűjtést. A jelöltállításhoz az aláírásgyűjtést megkönnyíti az együttműködés az MSZP-vel – tette hozzá.

A Demokratikus Koalíció országos listája kész és fix

– mondta a pártelnök, aki szerint a közvetlen politikai relevanciája a névsor első 30 helyének van. A többi helynek az az értelme, hogy ha valaki kiesik a parlamentből, akkor kik közül lehet válogatni.

„Két világgal kötöttünk érdemi politikai megállapodást. A Szolidaritás Mozgalom vezetője befutó helyen van a listán, míg a Szakszervezeti Szövetség elnöksége jelölte Nemes Gábort, aki egyéniben is indul Budapesten, és a listán is szerepel” - közölte.

Címlapról ajánljuk
AKTUÁLIS
VIDEÓ
Zuhan az olajár, bizonytalanság a tőzsdén

Zuhan az olajár, bizonytalanság a tőzsdén

A hétvégén Joe Biden elnök és Kevin McCarthy republikánus házelnök megállapodásra jutott az amerikai adósságplafon kérdésében, azonban a történetnek ezzel még nincs vége - republikánus törvényhozók egy csoportja hétfőn közölte, hogy ellenezni fogják megállapodást, így továbbra is maradt egy bizonytalansági faktor az egyenletben. Ezzel párhuzamosan az európai tőzsdéken sem látszott öröm a megállapodás kapcsán, így eleinte óvatos és lefelé mutató mozgások voltak a kontinensen, a nap végére pedig alaposan elromlott a hangulat, a legnagyobb esést a brit tőzsdén láthattuk a vezető börzék közül. Az olajár is nagyot esik ma elsősorban a hétvégén megrendezésre kerülő OPEC+ ülésre készülve, de az amerikai adósságplafon-vita körüli bizonytalanságnak is van hatása az árfolyam alakulására. A tengerentúli tőzsdéken hamar elfogyott a kezdeti lendület, kisebb esést láthatunk most.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×