eur:
396.87
usd:
359.31
bux:
71741.47
2024. szeptember 11. szerda Teodóra
Nyitókép: MTI

Osztrák és német rendőrök bukkantak fel a budapesti metrón – megvan az oka

Külföldi egyenruhások jelentek meg kedden a fővárosi szerelvényeken – az ORFK elárulta, hogy miért.

A magyar rendőrök mellett osztrák és német egyenruhások is megjelentek kedd reggel a budapesti tömegközlekedési eszközökön. Az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata az Index kérdésére elárulta, hogy a magyar rendőrök az osztrák–magyar–német együttműködés keretében közös járőrszolgálatot látnak el.

A közös fellépés célja a Nyugat-Európa irányába közlekedő vasúti szerelvények ellenőrzése. Az ORFK megerősítette, hogy kedden két ilyen egységük is szolgálatban van. Az osztrák és német rendőrök a pályaudvarra történő eljutásukhoz tömegközlekedést is igénybe vesznek, amivel a utazóközönség szubjektív biztonságérzetét is növelik.

Az ORFK egy héttel ezelőtt jelentette be, hogy szeptember közepétől a közös járőrszolgálatoknál már összesen 48–50 osztrák rendőr segíti a magyar kollégák munkáját. A Magyarországon szolgáló osztrák rendőri kontingens létszámát az illegális migráció és az embercsempészés elleni hatékonyabb fellépés érdekében növelik. Az osztrák rendőrök a magyarországi tevékenységük alatt saját egyenruhájukat és felszerelésüket viselik, és a magyar jogszabályokkal összhangban, kizárólag magyar rendőrökkel együtt intézkednek.

Képünk illiusztráció.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.11. szerda, 18:00
Bartal Tamás
a Magyar Közút Nonprofit Zrt igazgatósági elnöke, az Építési és Közlekedési Minisztérium helyettes államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 11. 08:32
×
×
×
×