eur:
394.49
usd:
358.26
bux:
71942.51
2024. augusztus 15. csütörtök Mária
Nyitókép: Zsolt Hlinka/Getty Images

Kényelmesebben utazhatunk az ünnepek alatt

A péntektől jövő szerdáig tartó hosszú hétvégén a kihasználtabb reggeli és délutáni InterCity vonatok szerelvényei a szokásosnál több kocsival közlekednek, míg az augusztus 20-i fővárosi tűzijáték után az elővárosi esti vonatok hosszabb szerelvényekkel és KISS emeletes motorvonatokkal indulnak a budapesti pályaudvarokról - közölte a MÁV Zrt.

Vasárnap és hétfőn az ünnepnapi, kedden a vasárnapi, szerdán pedig már megszokott munkanapi menetrend szerint járnak a vonatok.

A Volánbusz járatainak közlekedési rendje is változik: vasárnap munkaszüneti napon, hétfőn szabadnapon, kedden munkaszüneti napon és a hét első munkanapját megelőző napon (nemzeti ünnepen), szerdán nyári tanítási szünetes munkanapon, a hét első munkanapján érvényes menetrend szerint indulnak az autóbuszok.

Egyes településeken a helyijáratok az általános közlekedési rendtől eltérően közlekedhetnek.

Felhívták a figyelmet arra, hogy az ünnepi rendezvények miatt forgalmi változásokra, terelésekre is számítani lehet. Az áruházak és bevásárlóközpontok augusztus 20-án zárva tartanak, ezért az áruházakat érintő járatok az ünnepnapi menetrendjük szerint közlekednek.

A pénztárak augusztus 19-én szombati, 20-án munkaszüneti napi (ünnepnapi) nyitvatartási rend szerint üzemelnek. Hétfőn valamennyi HÉV-vonalon a szombati, kedden napközben a munkaszüneti napi menetrend érvényes. Az ünnepnapon délután és este minden vonalon jelentős sűrítést és bővített kapacitást biztosít a vasúttársaság.

A H7-es HÉV már déltől, a H8-as HÉV pedig 17 órától megnövelt kapacitással, az alapmenetrend szerint közlekedik.

A legnagyobb forgalmú H5-ös HÉV-en a Batthyány tér és Békásmegyer között közlekedő betétjáratok augusztus 20-án egész nap megnövelt kapacitást biztosítanak.

A részletes menetrendek elérhetők a BKK és a MÁV-HÉV honlapján.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.15. csütörtök, 18:00
Tálas Péter
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukacs Intézetének egyetemi docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. augusztus 15. 11:51
2024. augusztus 15. 11:38
×
×
×
×