eur:
396.83
usd:
366.97
bux:
72797.7
2024. augusztus 2. péntek Lehel
Sztojka Attila, a Fidesz képviselője interpellál az Országgyűlés plenáris ülésén 2023. október 24-én.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Új államtitkárság alakulhat a korábbi romaügyi kormánybiztossal az élén

A lapértesülést hivatalosan még nem erősítették meg.

Egy újonnan létrehozott belügyminisztériumi államtitkárság vezetője lehet Sztojka Attila, akinek a kormány szeptember elsejei hatállyal visszavonta roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos kinevezését – idézi a Népszava értesülését a hvg.hu.

A lap információi szerint a Belügyminisztériumban több részre bontják a Fülöp Attila vezetésével működő gondoskodáspolitikáért felelős államtitkárságot, és létrejön egy romapolitikai államtitkárság, ennek élére nevezik ki Sztojka Attilát. Az új államtitkársághoz tartozik majd a társadalmi felzárkózás ügye, az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) és a Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság (TEF) felügyelete is.

A Népszava az ügyben megkereste Sztojka Attilát és a Kormányzati Tájékoztatási Központot is, de egyelőre egyik helyről sem kaptak választ, vagyis a kinevezésről szóló értesülés hivatalosan még nem nyert megerősítést.

Címlapról ajánljuk
Seremet Sándor: megváltozott, mit ért Ukrajna győzelem alatt

Seremet Sándor: megváltozott, mit ért Ukrajna győzelem alatt

Novemberben újabb békekonferenciát szervez Ukrajna, amire ezúttal Oroszországot is meghívná – jelentette ki az ukrán elnök. Volodimir Zelenszkij sajtóhírek szerint arról is beszélt, hogy ha "az ukrán nép is akarja", szóba kerülhet a területekről való lemondás, de erről elnökként ő nem dönthet. A helyzet értékelésére Seremet Sándort, a Magyar külügyi Intézet vezető kutatóját és az Eurázsia Központ szakértőjét kérte az InfoRádió.

Nem sikerült a bravúr Dánia ellen, az utolsó körben dől el a férfi kézisek továbbjutása

A magyar férfi kézilabda-válogatott vezetett is a világbajnoki címvédő ellen, ám végül három góllal kikapott a párizsi olimpiai csoportkörének negyedik fordulójában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.02. péntek, 18:00
Nagy Sándor Gyula
Latin-Amerika kutató, a Budapesti Corvinus Egyetem egyetemi tanára
Bekeményít a NAV, sorra szórják ki a bírságokat

Bekeményít a NAV, sorra szórják ki a bírságokat

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) nyári ellenőrzési akciója során számos szabálytalanságot tártak fel, és a szabályszegők most még nagyobb kockázatot vállalnak, mivel augusztus 1-jétől duplázódott a mulasztási bírság, amely akár kétmillió forintra is rúghat. A NAV pénteken kiadott közleményében hangsúlyozta, hogy különösen szigorúan lépnek fel a be nem jelentett alkalmazottak foglalkoztatása és a nyugtaadás elmulasztása esetén.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×