eur:
393.25
usd:
362.77
bux:
73164.07
2024. július 24. szerda Kincső, Kinga
gyerekszoba babaszoba gyerekvállalás gyermekvállalás ingatlan lakásvásárlás
Nyitókép: Pixabay

Van egy kiskapu a bajba került babaváró hitelesek számára

Egy salátatörvény keretében olyan méltányossági eljárást rögzítettek, ami segítség lehet azok számára, akik nem tudják teljesíteni a feltételeket.

A módosítás lényege, hogy a fővárosi és a vármegyei kormányhivatalok méltányossági eljárás után a csok, az otthonteremtési kamattámogatás, az adó-visszatérítési támogatás, a gyermekvállalási támogatás, valamint a babaváró kölcsön kamattámogatási feltételeinek nem teljesülése esetén az állami követelésről részben vagy egészben lemondhatnak - írja az azenpenzem.hu.

Azt is megjegyzik, hogy a méltányossági eljárás korábban is létezett, azonban most az államháztartási törvénybe is bekerült. Az eljárás szabályait kormányrendelet tartalmazza.

A lap arra is kitér, hogy a Magyar Nemzeti Bank legutóbbi Stabilitási jelentése szerint a gyermekvállalásra vonatkozó nemteljesítési arányok 27–33 százalék között alakulnak. Jelenleg 12 ezer olyan babavárós hitel van, amelyben 2024-ben lejár a gyermekvállalás teljesítésének határideje, és a 2023. júniusi adatok alapján ez a kikötés még nem teljesült.

Címlapról ajánljuk
Íme a legnépszerűbb szakok - kihirdették a felsőoktatási ponthatárokat

Íme a legnépszerűbb szakok - kihirdették a felsőoktatási ponthatárokat

Nyilvánosságra hozták az idei felsőoktatási felvételi ponthatárokat szerda este, ezzel eldőlt, hogy az általános eljárásban hányan kerülnek be egyetemre, főiskolára. A központi ponthatárváró rendezvény Debrecenben volt, de Budapesten és számos más nagyvárosban is szerveztek hasonló Pont Ott Partit.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.25. csütörtök, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×