eur:
391.02
usd:
359.05
bux:
72758.89
2024. július 19. péntek Emília
gyerekszoba babaszoba gyerekvállalás gyermekvállalás ingatlan lakásvásárlás
Nyitókép: Pixabay

Van egy kiskapu a bajba került babaváró hitelesek számára

Egy salátatörvény keretében olyan méltányossági eljárást rögzítettek, ami segítség lehet azok számára, akik nem tudják teljesíteni a feltételeket.

A módosítás lényege, hogy a fővárosi és a vármegyei kormányhivatalok méltányossági eljárás után a csok, az otthonteremtési kamattámogatás, az adó-visszatérítési támogatás, a gyermekvállalási támogatás, valamint a babaváró kölcsön kamattámogatási feltételeinek nem teljesülése esetén az állami követelésről részben vagy egészben lemondhatnak - írja az azenpenzem.hu.

Azt is megjegyzik, hogy a méltányossági eljárás korábban is létezett, azonban most az államháztartási törvénybe is bekerült. Az eljárás szabályait kormányrendelet tartalmazza.

A lap arra is kitér, hogy a Magyar Nemzeti Bank legutóbbi Stabilitási jelentése szerint a gyermekvállalásra vonatkozó nemteljesítési arányok 27–33 százalék között alakulnak. Jelenleg 12 ezer olyan babavárós hitel van, amelyben 2024-ben lejár a gyermekvállalás teljesítésének határideje, és a 2023. júniusi adatok alapján ez a kikötés még nem teljesült.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×