eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
Rózsacsokor egy virágárus standján a kelet-indiai Kolkatában 2024. február 13-án, egy nappal Valentin-nap előtt.
Nyitókép: MTI/EPA/Pijal Adhikari

Megújult a Balaton fő attrakciója

Átadták a megújult Rózsakertet Siófokon.

A siófoki Hajóállomás mellett fekvő Rózsakert és az onnan induló parti sétány a helyi lakosok és a Siófokra látogató vendégek által is kedvelt parkja a városnak. A ma is látható Rózsakertet az 1930-as évek elején alakították ki, melynek felújítása 2021-ben kezdődött meg és 2024 májusára fejeződött be - írja a SONLINE.

A Rózsakert felújítás első ütemében, 2021 nyarán, a parti sétány újult meg, térkő lapokkal burkolt sétány résszel, amely a Rózsakertet a Porecs térrel köti össze. 2021-22-ben a rózsalugasos részt alakították át modern stílusban. Felújították a régi pergolát és új rózsafuttató pergolákat helyeztek el. A parkban közel 11.000 növényt ültettek, köztük 6.000 rózsát, és a kertben automata öntözőrendszer biztosítja a növények megfelelő vízellátását.

A Rózsakert ékessége a körülbelül 500 m²-es központi szökőkút, amely 3-féle módon nyújt élményt. A kör alakú, változó magasságú vízsugarak mellett, 14 alacsonyabb vízsugár szórakoztatja a gyerekeket. A szökőkút különlegessége a 12 m hosszú, íves formában futó vízsugár, mely a Balatonba lövelli a vizet, alagutat formázva. A látványt fény- és hangjáték teszi még különlegesebbé.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×