eur:
395.2
usd:
368.38
bux:
70373.63
2024. június 24. hétfő Iván
Chain bridge in Budapest, Hungary.
Nyitókép: Peter_Horvath/Getty Images

Különleges toplistára került fel a magyar főváros

Negyedmillió értékelés alapján Magyarország fővárosa a világ 10 legszebb autós bejárásra érdemes helye közé került, München, Zágráb, Fokváros és Bécs is mögöttünk.

A vezetés sajátos közlekedési forma, az autós viszonylag kötetlen útvonalon, a maga tempójában mehet, amerre akar, akár pusztán a táj, a környezet megtapasztalása céljából – ezt szem előtt tartva számtalan különböző lista is született már arról, hol, merre érdemes vezetni, ha a legszebb vidékeken, helyeken szeretnénk járni.

Most a DiscoverCars autókölcsönzési gyűjtőoldal állította össze a maga top 20-as válogatását, melyben az első tízbe került hazánk fővárosa – számolt be a vezess.hu. A lista nem önkényes, a szolgáltató több mint 50 ezer ügyfelének negyedmillió értékelését vette alapul, ráadásul tisztítva, országonként/területenként csak egy, minimum 500 értékeléssel rendelkező helyszínt beválogatva.

Az első kilenc település mind-mind alapvetően a természeti szépség, legtöbbször a sziklás tengerpart közelsége miatt került fel (az ausztráliai Hobart, Portugália, Görögország, az Azori-szigetek, Ciprus, Franciaország karib-tengeri szigete, Guadeloupe, a Kanári-szigetek) a listára, első komoly nagy/világváros Budapest lett a maga 10. helyével – olvasható.

A magyar főváros 820 értékelés átlaga alapján 8,81 ponttal zárt, az indoklásban a változatos építészetet, a Duna két partjáról a város másik felére nyíló kilátást, a budai hegyeket, a barlangokat sorolták, opciós programként pedig az egyórányira fekvő Tata meglátogatását, az Öreg-tó körbesétálását is felvetették.

Budapest olyan helyeket előzött meg, mint München, Zágráb, Szkopje, a dél-afrikai Fokváros vagy fővárosunk „nővére”, Bécs – teszi hozzá a vezess.hu, ahol a teljes 20-as lista is megtekinthető.

Címlapról ajánljuk
Az UEFA üzent Szoboszlai Dominiknak Varga Barnabás szörnyű sérülése kapcsán

Az UEFA üzent Szoboszlai Dominiknak Varga Barnabás szörnyű sérülése kapcsán

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) hétfőn közleményben védte meg az egészségügyi stábot, amely Varga Barnabás súlyos sérülésénél működött közre vasárnap este a skótok elleni, stuttgarti Európa-bajnoki mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.24. hétfő, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanár
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×