eur:
389.06
usd:
363.64
bux:
68285.26
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond az 1848-49-es forradalom és szabadságharc kitörésének 175. évfordulója alkalmából rendezett ünnepi megemlékezésen Kiskőrösön, Petőfi Sándor szülőháza előtt 2023. március 15-én.
Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Megvan, hol szólal fel Orbán Viktor március 15-én

A miniszterelnök közösségi oldalán jelentette be, hogy március 15-én a Nemzeti Múzeumnál tart beszédet.

„Találkozzunk március 15-én, a Nemzeti Múzeumnál. A haza minden előtt!” – olvasható Orbán Viktor bejegyzésében.

A miniszterelnök tavaly Kiskőrösön, Petőfi Sándor szülőházánál tartotta meg március 15-i ünnepi beszédét. Orbán Viktor ekkor elmondta, szerinte minden magyar tud a költőtől legalább egy verssort, „minden magyarban van egy kis Petőfi, és Petőfiben ott van minden magyar”.

A nemzeti ünneppel kapcsolatban Orbán Viktor kifejtette: „sokan nem értik, miért nem ununk rá, hogy 1848 történetét miért kell elmondani évről évre. Azért nem, mert ez egy születésnap. Így él az emlékezetünkben a magyar szabadság születésnapja” – idézte fel a 175 évvel ezelőtti esős szerdáról.

Az Index megjegyzi, hogy a március 15-i nemzeti ünnep napjára jellemzően Békemenetet szoktak szervezni a kormány szimpatizánsai. Idén ugyanakkor elképzelhető, hogy nem így fog történni, mivel kilenc nappal az ünnep előtt még nem tudni róla, hogy bármilyen előkészületek történtek volna ennek megszervezésére.

Címlapról ajánljuk
Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Feszes maradt az amerikai munkaerőpiac

Feszes maradt az amerikai munkaerőpiac

Az amerikai munkaerőpiac továbbra is szoros maradt a múlt héten, a munkanélküli segélyek iránti új kérelmek száma változatlanul alacsony. A Munkaügyi Minisztérium csütörtöki jelentése szerint az április 27-én véget ért héten a szezonálisan kiigazított első kérelmek száma 208 ezer volt, ami megegyezik az előző heti adattal. Ez alacsonyabb, mint amit a Reuters által megkérdezett közgazdászok vártak, akik 212 000 kérelemmel számoltak.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×