eur:
393.85
usd:
367.88
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Vibrant red and green aurora borealis above the birch tree forest in Fairbanks, Alaska.
Nyitókép: Patrick J. Endres/Getty Images

Az idén először bukkant fel Magyarországon a sarki fény – videó

Vasárnap este, naplemente után volt látható az aurora borealis hazánkból.

A kora esti órákban érte el bolygónkat a napszél, mely az előrejelzettnél erősebb geomágneses vihart okozott, emiatt északi irányban, a felhőtlen területeken este 7 óra körül felderengett a sarki fény – írja az Időkép.

Idén először volt megfigyelhető hazánkból a jelenség, melyet a portál dobai, fonyódi és prédikálószéki webkamerája is rögzített.

A tavalyi évben 13 alkalommal lehetett itthonról megfigyelni ezt a jelenséget, melyek közül a november 5-i szabad szemmel is mefigyelhető volt.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×