eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika
Budapest, 2022. november 7. A Nyugati téri McDonald’s étterem belső tere, amely a Gustave Eiffel irodája tervezte és az Osztrák-Magyar Államvasút Társaság megbízásából 1874 és 1877 között épült Nyugati pályaudvar egykori Sissi királyné fogadó épületében működik. Az éttermet 2009-ben az Askmen.com elnevezésű férfi internetes magazin megválasztotta a világ 10 legszebb McDonald’s étterme közül a másodiknak. Az étterem 1990 óta várja a világ egyik legnagyobb gyorséttermi üzlethálózata részeként a vendégeket. MTVA/Bizományosi: Balaton József
Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Balaton József

Bezár Budapest világhírű gyorsétterme, gyönyörű lesz, amikor újra kinyit

Felújítás miatt bezár a Nyugati pályaudvarnál található McDonald’s.

A műemléki épületet különleges belsőépítészeti elemek és természetes alapanyagok használatával építik újjá. Mindez összhangban van a Nyugati pályaudvar teljes felújításával, amelyről már többször írtunk.

„A Budapest egyik építészeti szimbólumával, a Nyugati pályaudvarral közös főfalon található épület a vasútállomáshoz hasonlóan historizáló, a neoreneszánsz és a neoromantika keverékével épült. Ezeket a stíluselemeket az étterem mind a mai napig őrzi, és az átalakítás után is megtartja majd. Az éttermi élmény tekintetében azonban nagyon is 21. századi megoldásokkal készül az étteremlánc” – írja közleményében a cég.

A belső kialakítás alapja a McDonald’s RAY-design koncepciója, ami egyedi tükrös üvegfelületekkel, rézburkolatú lámpatestekkel és több speciális, de a dizájnba illő bútorelemmel egészül ki. „Minden belsőépítészeti elem valódi, természetes anyagból kerül kialakításra: öntött terrazzo padlót, valamint fa- és rézburkolatokat használnak majd. A belső pillérek díszítő festését restaurátor készíti” - áll még a közleményben.

Megszüntetnek egy lépcsőt

Az átépítés fontos eleme, hogy a vendégtér lobbi részének mostani lépcsőzetes elrendezését átalakítják. A kiadópult felé jelenleg lefelé tartó lépcső megszűnik, és ezt a födémszakaszt felemelik a bejárati padlószinthez. A vendégek az épület közepén lévő, kétoldalt elhelyezkedő lépcsősoron juthatnak fel a galériára és a mezzanine szintre.

A Nyugati pályaudvar teljes átépítése 2020 tavaszán kezdődött, azóta teljesen megújult a főépület, a vágányokat is átépítették és korszerűsítették az össze belső teret is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×