eur:
392.95
usd:
363.66
bux:
65938.65
2024. március 1. péntek Albin
A balatonboglári Xantus János Gömbkilátó 2020. november 6-án. Az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ idén első alkalommal meghirdetett pályázatán az 1950-es években épült kilátó nyerte meg az év kilátója címet.
Nyitókép: A balatonboglári Xantus János Gömbkilátó 2020. novemberében. MTI/Varga György

Bezár a Balaton legismertebb kilátója

A balatonboglári gömbkilátót idén még lehet látogatni, aztán jön a karbantartás.

Télen is várja a kirándulókat a balatonboglári Várdomb, ám a gömbkilátót és a lombkorona-tanösvényt ideiglenesen bezárják – írja a sonline.hu.

A gömbkilátóba tavaly 138 ezren váltottak jegyet, de idén is hasonlóan népszerű volt a hely, ahonnan bámulatos balatoni panoráma tárul a látogatók elé.

Idén júniusban adták át a gömbkilátó szomszédságában a lombkorona-tanösvényt, ami 500 méter hosszan és 10 méter magasan járható be. A két építményt kirándulósétány köti össze, ahol interaktív elemek segítségével a Várdomb érdekességei is megismerhetők.

A gömbkilátó és a lombkorona-tanösvény jövő év január elejéig minden nap látogatható, majd a karbantartási időszakot követően a tervek szerint március elejétől fogadja ismét a látogatókat.

Címlapról ajánljuk
Elemző az átfogó jelentésről: Párizs kezd rájönni, hogy a migráció nem mehet így tovább

Elemző az átfogó jelentésről: Párizs kezd rájönni, hogy a migráció nem mehet így tovább

A francia kormány nem fordít elegendő forrást az illegális bevándorlás elleni küzdelemre. A francia számvevőszék jelezte, hogy a kitoloncolások száma elenyésző, miközben félmillióra becsülik az országban jogellenesen tartózkodók számát, ezért a jelenleginél nagyobb anyagi ráfordítást szorgalmaz az illegális migráció elleni küzdelem hatékonyabbá tételére. Az InfoRádió Gönczi Róbertet, a Migrációkutató Intézet elemzőjét kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.01. péntek, 18:00
Kandrács Csaba
a Magyar Nemzeti Bank alelnöke
Szép pluszban zártak az amerikai indexek

Szép pluszban zártak az amerikai indexek

Jó hangulatban telt a kereskedés ma reggel Ázsiában, ezt követően emelkednek az európai tőzsdék is, Amerikában pedig szintén jó hangulatban telt a kereskedés, az emelkedést a Nasdaq vezette.  Igencsak eseménydúsan telik a nap a magyar tőzsdén, az osztalékról szóló bejelentés hatására kilőtt a Duna House, de szenved a Masterplast és az AutoWallis is. A hazai blue chipek közül pedig csak az OTP árfolyama van pluszban.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×