eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Tordai Bence, a Párbeszéd frakcióvezetője kérdést tesz fel az Országgyűlés rendkívüli plenáris ülésén 2022. július 4-én.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

A törvényszék megerősítette, szabálytalanul építkezett Tordai Bence

Hiába támadta meg Tordai Bence a kormányhivatal döntését, a Fővárosi Törvényszék megerősítette, hogy a Párbeszéd politikusa szabálytalanul építkezett.

Jogellenesen és szabálytalanul építkezett Tordai Bence – a Fővárosi Törvényszék megerősítette a kormányhivatal álláspontját – közölte Budapest Főváros Kormányhivatala.

Közleményükben felidézték, hogy a Fővárosi Kormányhivatal korábban azért utasította el a Párbeszéd politikusának második kerületi ingatlanára a hatósági bizonyítvány kiadása iránti kérelmét, mert – ahogy azt a bíróság is megállapította – az országgyűlési képviselő egyszerű bejelentés alapján történt építkezése jogsértő volt.

A kormányhivatal döntését Tordai Bence a bíróságon megtámadta, de a Fővárosi Törvényszék keddi ítéletével megerősítette a kormányhivatal álláspontját, miszerint jogellenes tényt (jogszabályba ütköző építkezést) nem lehet hatósági bizonyítvánnyal igazolni – olvasható Budapest Főváros Kormányhivatalának közleményében.

A tervdokumentációban nem ez szerepelt

A kormányhivatal korábbi vizsgálata megállapította, hogy egyes falakat az alapokig visszabontottak, bizonyos helyeken még a régi alapot is elbontották, miközben a tervdokumentációban nem ez szerepelt – emlékeztet az Index.

Tordai Bence a kerületi építési szabályzat ellen is vétett, ugyanis az előírás alapján az ingatlanon önálló épület nem létesíthető a hátsó kertben, kivéve, ha azt a kiegészítő előírás megengedi, ám ez esetben nincs szó ilyesmiről.

A szabálytalan építés miatt a kormányhivatal az elutasító határozat kiadásával egyidejűleg építésfelügyeleti eljárást indított. A hatósági bizonyítvány kiadásának megtagadásáról szóló döntést támadta meg korábban a Párbeszéd társelnöke.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:16
×
×
×
×