eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: Facebook/Orbán Viktor

"Ha ezt túlélem!", mondta Orbán Viktornak Lázár János - videó

Sajátos módon hajtott végig elsőként, a Magyar Közút egy kisteherautójával a miniszterelnök, az "anyósülésen" az építési és közlekedési miniszterrel a 83-as úton.

"Kormányozni akarsz mindenképpen, vagy ez nálam maradhat?" - szegezte neki Lázár János a kérdést Orbán Viktornak, kezében tartva a Magyar Közút kisteherautójának kulcsát, ami végül a miniszterelnökhöz került, a miniszter pedig helyet foglalt mellette.

Miközben a kormányfő Kínába érkezett egy nagyszabású tárgyalássorozatra, ahol akár Vlagyimir Putyinnal is találkozhat, a Facebook-csatornájára kikerült videóval megszületett a magyarázat a vasárnap reggel megjelent képekre. Ezeken Lázár Jánossal egy frissen elkészült úton hajtottak Magyar Közút egyik szolgálati járművén.

Amit addig sejteni lehetett, az délutánra egy videóból bizonyossá vált: a szombaton átadott M83-as úton közlekedtek, nem is akárhogy, mert menet közben Lázár János egyszer viccelődve felkiált, hogy "Jézusmáriám, ha ezt túlélem...!". Később azon megy a poénkodás, hogy a kormányfő betartotta-e a 110-es sebességhatárt vagy valóban 120-szal ment-e, ahogy azt a tárcavezető látni vélte (Orbán Viktor szerint Lázár csak rossz szögben ül és elnézte, de a miniszter közölte, hogy kiválóan lát).

A felvételen elhangzik, hogy ők hajtottak végig elsőként a 36 kilométer hosszú, 110 milliárd forintból megépült, 2x2 sávos, Győr és Pápa közötti 83-as úton. A menetidő az eddigi 50 perc helyett 25-re csökken. (Mint arról az Infostart is beszámolt, honvédelmi jelentőségűnek nevezte a szombati átadáson a 83-as utat Orbán Viktor.)

Lázár János a videóban még megemlíti, hogy 2000 kilométer új utat épített a kormány, ebből 1300 "ilyen és ehhez hasonló", és 700 kilométer a "gyorsforgalmi út, ami autóút és autópálya".

"Ma Magyarországon 2010-hez képest magyar cégek tudnak vasutat és utat építeni, semmiféle külföldi technológiára és cégre nincsen szükségünk" - emelte ki az építési és közlekedési miniszter, ezt komoly gazdasági előrelépésnek nevezve.

A videó végén az üres útról a kormánytagok beérnek a forgalomba, ahol újabb kedélyes viccelődés kezdődik arról, hogy Orbán Viktor valóban tud vezetni forgalomban, ami Lázár János szerint megnyugtató, bár felidéz egy alkalmat, amikor hallotta, hogy a kormányfő felesége azt tanácsolta, férje inkább adja át a kormányt.

Címlapról ajánljuk
A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

Az Európai Unióban a foglalkoztatottak 22,5 százaléka, míg Magyarországon 10,6 százalék dolgozott otthonról 2022-ben – derült ki az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány elemzéséből. A tanulmány szerzője, Erdélyi Dóra az InfoRádióban elmondta: minél fejlettebb egy ország, annál inkább jellemzőbb a home office gyakorlata.

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 18:11
×
×
×
×