eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Back view of a female teacher teaching large group of elementary students in the classroom.
Nyitókép: skynesher/Getty Images

KIM: még egy hétig lehet pályázni a Köbüki ösztöndíjra

Október 12-ig lehet jelentkezni a Nemzeti Tehetség Program részeként meghirdetett Köbüki tehetséggondozó tanári ösztöndíjra

A közlemény szerint a KIM egyszerűsített a pályázati feltételeken, és a visszajelzések alapján bővítette azoknak a tehetséggondozó tevékenységeknek a körét, amelyekkel a pedagógusok sikeresen pályázhatnak a havi nettó 75 ezer forintos ösztöndíjra.

Felhívták a figyelmet arra, hogy az ösztöndíj elnyerése nem jár többletfeladattal a támogatásban részesülő pedagógusoknak, ugyanakkor ösztönzést jelenthet a megkezdett munka folytatására annak érdekében, hogy Magyarországon egyetlen tehetség se vesszen el.

A pályázat megtalálható a www.emet.gov.hu oldalon.

A tárca kiemelten várja azoknak a tanároknak a jelentkezését, akik tehetséggondozó képzésen vettek részt, tehetségmentorálást végeznek, tehetségműhelyt vezetnek, sikeresen készítették fel diákjaikat tanulmányi versenyekre, valamint várja azoknak a pedagógusoknak a pályázatát is, akik úgynevezett kedvezményezett, fejlesztendő, vagy komplex programmal fejlesztendő járásban dolgoznak.

A pályázatok elbírálásánál figyelembe veszik - a benyújtott pályázatok számára tekintettel - a pályázatok benyújtásának időbeli sorrendjét, valamint a feltételeket úgy határozták meg, hogy a pályázatot az ország minden térségéből egyenlő eséllyel lehessen benyújtani.

A tárca kiemelt célkitűzésének nevezték, hogy a tehetséges magyar fiatalokat segítő tehetséggondozó szakemberek erkölcsi és anyagi elismerésben részesüljenek;

ezt szolgálja a Köbüki tehetséggondozó tanári ösztöndíj, amely a Nemzeti Tehetség Program keretein belül támogatja és tehetséggondozó munkájuk folytatására ösztönzi a pedagógusokat.

A tehetséggondozás ugyanis nem képzelhető el olyan elhivatott oktatók nélkül, akik felismerik a diákok értékeit és egyengetik a tehetségek útját - írták.

Címlapról ajánljuk
Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Christian Lindner pénzügyminiszter a közelmúltban kifogásolta a németek munkához való viszonyát, szerinte mentalitásváltásra van szükség. Egy tanulmány szerint ugyanakkor soha ennyit nem dolgoztak a németek, mint a múlt évben. Sőt a politika közreműködésével lehetne még ennél többet is. Most akkor mi az igazság?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×