eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Nyitókép: police.hu

Két diák életét is megmentették a jászsági iskolaőrök

Jászkiséren és Jászapátiban is összeesett egy tanuló az iskola udvarán, de még időben szakszerű segítséget kaptak.

Szerdán a déli óraközi szünetben összeesett egy lány a jászapáti általános iskola udvarán, a helyi iskolaőr azonban rögtön a segítségére sietett – írja a police.hu.

Tuza-Virovec Manyi éppen az iskola udvarán tartózkodó diákokat figyelte, amikor megtörtént a baj. Az iskolaőr másodpercek alatt felmérte a helyzet súlyosságát, és az eszméletét vesztett tanulóhoz futott.

A lányt stabil oldalfekvésbe helyezte az iskolaőr, majd egy odaérkező pedagógus segítségével az egyik irodába kísérte a lassan magához térő tanulót.

A rendőrség honlapján megjelent közlemény szerint a lányt a kiérkező mentők kórházba szállították.

A police.hu azt írja, ugyancsak ezen a héten hasonló eset történt egy másik Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei településen, Jászkiséren is, ahol az általános iskola egyik alsós tanulója játék közben elesett, és felsőtestét a feljáró szegélyébe ütötte. A gyermek ezután felugrott, de néhány másodperccel később rosszul lett, és hanyatt esett. Az ottani iskolaőr, Juhász Zoltánné sem tétlenkedett: a baleset következtében a diák tüdejébe szorult levegőt egy mellkasnyomással felszabadította, majd stabil oldalfekvésbe helyezte őt a mentők kiérkezéséig.

Ordító anyuka tört be egy iskolai órára, az iskolaőrt is ellökte

Az Infostart szeptemberben beszámolt arról is, hogy bíróság elé kellett állnia egy 27 éves nőnek, aki a vele szemben intézkedő iskolaőrre támadt egy IX. kerületi általános iskolában, miután megzavart egy tanítási órát és indulatosan viselkedett egy tanárral.

Az ügyészség a ferencvárosi rendőrök által őrizetbe vett nőt gyorsított eljárásban, két napon belül bíróság elé állította, amelynek eredményeként a bíróság a váddal egyezően, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettében bűnösnek mondta ki őt, és ezért 1 év – végrehajtásában 2 évre felfüggesztett – börtönbüntetésre ítélte.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×