eur:
389.48
usd:
365.92
bux:
55376.1
2023. szeptember 24. vasárnap Gellért, Mercédesz
Nyitókép: Pixabay

Ordító anyuka tört be egy iskolai órára, az iskolaőrt is ellökte

A nőt két napon belül bíróság elé állították és ítélet is született.

A Budapesti IX. Kerületi Ügyészség bíróság elé állított egy 27 éves nőt, aki a vele szemben intézkedő iskolaőrre támadt, miután megzavart egy tanítási órát és indulatosan viselkedett egy tanárral.

A Fővárosi Főügyészség ismertette az esetet. A vád szerint a vádlott gyermeke egy IX. kerületi általános iskolába járt. A nő 2023. szeptember 11-én reggel, a becsengetést követően – előzetes időpont-egyeztetés nélkül – bement az iskolába azzal a céllal, hogy a gyermeke osztályfőnökével beszéljen. Bár a portás felszólította a szülőt, hogy álljon meg, ő azonban ezt figyelmen kívül hagyta. Ekkor az intézmény – formaruhát viselő – iskolaőre, egy nő, többször felhívta a szülőt arra, hogy hagyja el az iskola épületét, mivel tanítási idő van, illetve amikor a vádlott elindult felfele a lépcsőn, arra, hogy tanítás van, és ne menjen be a tanterembe.

Az elkövető mindezt figyelmen kívül hagyta és kopogás nélkül bement a fia osztálytermébe, ahol egyenesen a tanári asztalnál álló osztályfőnökhöz sietett, és emelt hangon, indulatosan kérdőre vonta. Az osztályfőnök kérte, hogy menjenek ki a teremből, ekkor

a szülő a számonkérést kiabálva folytatta.

Időközben az iskolaőr is a terembe ért és közölte a szülővel, hogy, ha nem működik együtt, ki fogja vezetni. A vádlott ennek ellenére továbbra is kiabált és közölte, hogy a sértett nem érhet hozzá. Erre az iskolaőr azzal, hogy ilyen viselkedésnek nincs helye a tanteremben a gyerekek előtt, megfogta a szülő karját. A terhelt kirántotta a fogásból a kezét és két kézzel ellökte magától az iskolaőrt, aki ennek következtében a tanári asztalnak esett és a rajta lévő úgynevezett taktikai öv a földre esett. Ezt követően a sértett értesítette a rendőrséget.

Az iskolaőr a Büntető Törvénykönyv szerint közfeladatot ellátó személy

– emlékeztetnek a közleményben.

A kerületi ügyészség a ferencvárosi rendőrök által őrizetbe vett nőt gyorsított eljárásban, 2 napon belül bíróság elé állította, amelynek eredményeként őt a bíróság a váddal egyezően, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettében bűnösnek mondta ki, és ezért 1 év – végrehajtásában 2 évre felfüggesztett – börtönbüntetésre ítélte. Az ítélet jogerős.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.09.25. hétfő, 18:00
Szlávik János
főorvos, a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×