eur:
390.71
usd:
364.58
bux:
68279.76
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
Nyitókép: Pixabay

Ordító anyuka tört be egy iskolai órára, az iskolaőrt is ellökte

A nőt két napon belül bíróság elé állították és ítélet is született.

A Budapesti IX. Kerületi Ügyészség bíróság elé állított egy 27 éves nőt, aki a vele szemben intézkedő iskolaőrre támadt, miután megzavart egy tanítási órát és indulatosan viselkedett egy tanárral.

A Fővárosi Főügyészség ismertette az esetet. A vád szerint a vádlott gyermeke egy IX. kerületi általános iskolába járt. A nő 2023. szeptember 11-én reggel, a becsengetést követően – előzetes időpont-egyeztetés nélkül – bement az iskolába azzal a céllal, hogy a gyermeke osztályfőnökével beszéljen. Bár a portás felszólította a szülőt, hogy álljon meg, ő azonban ezt figyelmen kívül hagyta. Ekkor az intézmény – formaruhát viselő – iskolaőre, egy nő, többször felhívta a szülőt arra, hogy hagyja el az iskola épületét, mivel tanítási idő van, illetve amikor a vádlott elindult felfele a lépcsőn, arra, hogy tanítás van, és ne menjen be a tanterembe.

Az elkövető mindezt figyelmen kívül hagyta és kopogás nélkül bement a fia osztálytermébe, ahol egyenesen a tanári asztalnál álló osztályfőnökhöz sietett, és emelt hangon, indulatosan kérdőre vonta. Az osztályfőnök kérte, hogy menjenek ki a teremből, ekkor

a szülő a számonkérést kiabálva folytatta.

Időközben az iskolaőr is a terembe ért és közölte a szülővel, hogy, ha nem működik együtt, ki fogja vezetni. A vádlott ennek ellenére továbbra is kiabált és közölte, hogy a sértett nem érhet hozzá. Erre az iskolaőr azzal, hogy ilyen viselkedésnek nincs helye a tanteremben a gyerekek előtt, megfogta a szülő karját. A terhelt kirántotta a fogásból a kezét és két kézzel ellökte magától az iskolaőrt, aki ennek következtében a tanári asztalnak esett és a rajta lévő úgynevezett taktikai öv a földre esett. Ezt követően a sértett értesítette a rendőrséget.

Az iskolaőr a Büntető Törvénykönyv szerint közfeladatot ellátó személy

– emlékeztetnek a közleményben.

A kerületi ügyészség a ferencvárosi rendőrök által őrizetbe vett nőt gyorsított eljárásban, 2 napon belül bíróság elé állította, amelynek eredményeként őt a bíróság a váddal egyezően, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettében bűnösnek mondta ki, és ezért 1 év – végrehajtásában 2 évre felfüggesztett – börtönbüntetésre ítélte. Az ítélet jogerős.

Címlapról ajánljuk
Ügyészségi nyomozás kezdődött az Osztrák Szabadságpárt jelenlegi és korábbi vezetői ellen

Ügyészségi nyomozás kezdődött az Osztrák Szabadságpárt jelenlegi és korábbi vezetői ellen

Korrupció gyanújával nyomozást indított a bécsi gazdasági ügyészség az ellenzéki Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) jelenlegi elnöke, Hebart Kickl és két volt pártelnök, az egykori alkancellár, Heinz-Christian Strache, valamint az elnöki székben őt váltó Norbert Hofer, korábbi közlekedési miniszter ellen. Azzal gyanúsítják őket, hogy sajátos hirdetési ügyletet kötöttek Wolfgang Fellner médiavállalkozóval, aki ellen ugyancsak folyik a vizsgálat, mégpedig vesztegetés, vesztegethetőség, továbbá hűtlen kezelés gyanújával.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×