eur:
389.71
usd:
362.01
bux:
68457.88
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett
Nyitókép: Pexels.com

„A cél egy hosszú távon fenntartható állatvédelem kialakítása”

Ma van az állatok világnapja. Ennek apropóján október 15-ig állatvédelmi témahetet tart a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány, ami a fenntartható állatvédelmet támogatja.

Az állatvédelem egy új szintre lépett, a cél egy hosszú távon fenntartható állatvédelem kialakítása Magyarországon, aminek a lényege, hogy a környezeti, a gazdasági és a társadalmi szempontok metszéspontját keresik – mondta az InfoRádiónak a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány elnöke.

A fenntartható állatvédelem azt jelenti, hogy az általunk alkalmazott megoldások jók a társadalomnak, jók az embereknek, megfelelőek az állatoknak, illetve a gazdasági szempontokat is figyelembe veszik – fogalmazott Vetter Szilvia, kiemelve, hogy

az állatvédelem egyik legfontosabb kérdése az állatjólét kialakítása.

Mint mondta, egyre többet tudunk arról, hogy mikor érzik magukat jól az állatok. „Feladatunk, az ember kötelezettsége, hogy olyan körülményeket teremtsen az állatoknak, amik a lehető legjobban megközelítik ezt.” Mindennek alapja a 70-es években indult, amikor is az öt állati „szabadságjogot” kialakították a szakemberek; ez az, ami a mai napig meghatározza az állatjóléti rendelkezéseket, miszerint:

az állatot óvni kell az éhségtől és szomjúságtól, a sérülésektől és betegségektől, ha ez mégis bekövetkezne, akkor állatorvoshoz kell vinni, továbbá biztosítani kell az állat megfelelő elhelyezését

– óvva a fölösleges félelemtől, szorongástól –, és a fajra jellemző viselkedési formák gyakorlási lehetőségét – magyarázta a szakértő.

A Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány állatvédelmi témahetet tart egészen október 15-ig. A programhoz

1850 oktatási intézményből mintegy 235 ezer gyermek csatlakozott

– ismertette Vettel Szilvia, hozzátéve: minél több helyre szeretnék „elvinni” a felelős állattartásnak az alapvetéseit. Online tananyagokkal, tantervekkel készülnek, illetve az együttműködő partnereinknek hála, nagyon sok helyen személyes látogatásra is lehetőségük lesz, adott esetben pedig a partnerszervezeteik is kimennek bemutatókat tartani a gyerekeknek.

A szeptember 30-i első állatvédelmi piknik nagy sikerrel zárult – tette hozzá az alapítvány elnöke.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Elakadt a forint erősödése

Elakadt a forint erősödése

Pénteken az amerikai munkaerőpiaci adatok a forint piacán is nagyobb kilengéseket okoztak, ezt követően hétfő reggel egyelőre minimális gyengülésben van a magyar fizetőeszköz a vezető devizákhoz képest. Gazdasági események szempontjából különösen a csütörtöki és pénteki nap hozhat nagyobb mozgásokat a forint piacán, ugyanis fontos magyar államháztartási és inflációs adatok kerülnek majd publikálásra. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 6. 08:10
2024. május 6. 07:57
×
×
×
×