eur:
389
usd:
363.51
bux:
68141.17
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
vihar zivatar villám időjárás
Nyitókép: Pixabay

Szélvihar és intenzív záporok miatt kiadták a narancs riasztást

Felhőszakadás veszélye miatt másodfokú (narancs) riasztást adott ki néhány keleti járásra és Baranya vármegye egyes járásaira az Országos Meteorológiai Szolgálat szerda délután.

A veszélyjelzés szerint Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Békés és Csongrád-Csanád, valamint Baranya vármegye egyes járásaiban a következő órákban az intenzív záporokból, zivatarokból

rövid idő alatt 50 millimétert meghaladó csapadék hullhat.

A meteorológiai szolgálat közölte: szerda estig főként az ország keleti harmadában és a déli határvidéken kell zivatarokra számítani, amiket elsősorban felhőszakadás kísérhet, de intenzívebb cellákhoz viharos, óránként 60-80 kilométeres – északkeleten esetleg 85-90 kilométer/órás – széllökések és jégeső társulhat. Estétől a legtöbb helyen megszűnnek a zivatarok.

Csütörtökön napközben elsősorban az északkeleti tájakon (és kisebb eséllyel esetleg az Alpokalján) lehet néhol zivatar, amelyeket óránkénti 45-65 kilométeres szél, intenzív csapadék és esetleg kis méretű jég kísérhet.

Címlapról ajánljuk
Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Rángatják a tőzsdéket

Rángatják a tőzsdéket

A reggeli órákban Ázsiában többnyire pozitív hangulat jellemezte a kereskedést, ezt követően pedig Európában vegyes hangulatban indult a kereskedés. Ami a gazdasági eseményeket illeti, idehaza a külkereskedelmi adat második becslése érkezett, Amerikában pedig a gyáripari megrendelések és elbocsátások alakulására lesz érdemes figyelni. Emellett pedig a zárás után érkezik az Apple első negyedéves gyorsjelentése is.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×