eur:
389.32
usd:
362.72
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
A police car at night with its emergency lights on.
Nyitókép: aijohn784/Getty Images

Holttest a Klauzál téren - kiderült, mi történhetett

Őrizetbe vette a rendőrség a Klauzál téri bántalmazót - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

A rendőrségi beszámoló szerint csütörtökön, nem sokkal hajnali egy óra előtt érkezett bejelentés, hogy a VII. kerületben, a Klauzál téren holtan találtak egy akkor még ismeretlen személyazonosságú embert.

A szemle során megállapították, hogy a férfi halálát idegenkezűség okozta, ezért a Budapesti Rendőr-főkapitányság halált okozó testi sértés bűntett gyanúja miatt rendelt el nyomozást.

Az adatgyűjtés eredményeként a bejelentéstől számított 11 órán belül azonosították, majd a józsefvárosi rendőrök a Rákóczi téren még aznap elfogták a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható férfit.

A rendelkezésre álló adatok szerint a 30 éves, ukrán állampolgárságú férfi a bűncselekmény éjszakáján a Klauzál téren pénzt követelt padon ülő áldozatától. Mivel nem kapott,

súlyosan bántalmazta a 49 éves férfit, majd elvett tőle ötezer forintot.

Az életvédelmi nyomozók halált okozó testi sértés és rablás bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki a férfit, majd őrizetbe vették.

A gyanúsított nem tett vallomást.

A nyomozás megállapította, hogy a férfinak társa is volt, aki tétlenül végignézte a sértett bántalmazását, majd az elkövetővel együtt borozott az elvett pénzből.

Az életvédelmi nyomozók a 46 éves férfival szemben segítségnyújtás elmulasztása vétség miatt indítottak büntetőeljárást - áll a közleményben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×