eur:
389.32
usd:
362.74
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Nyitókép: Unsplash.com

Hatalmas mennyiségű eső zúdult le éjjel - itt a toplista

Az éjszakai felhőszakadásban több helyen jelentős mennyiségű csapadék hullott. A legtöbbet, 73,8 millimétert Gyöngyössolymoson mérték.

A heves esőzések hátterében az áll, hogy a térségben hullámzó frontrendszer előterében meleg-nedves "szállítószalag" húzódik, amely dél felől nagy nedvességtartalmú levegőt juttat az ország fölé.

Az éjszaka a legtöbb eső a Mátrában esett, a meteorológiai szolgálat automatája Gyöngyössolymoson 73,8 milliméter, egy megfigyelő pedig Parádon 73,2 milliméter csapadékot jelentett.

A fővárosban a legtöbb csapadékot, 63 millimétert Kelenföldön mérték.

Az ország délkeleti tájai viszont szárazak maradtak.

Egy másik bejegyzésben arról számoltak be, hogy a hullámzó frontrendszer miatt Szlovéniában még több csapadék esett, volt, ahol 200 milliméter feletti értékeket regisztráltak.

Magyarországon augusztusban az északnyugati országrészben hullott a legtöbb csapadék, Szombathelyen eddig 87 milliméter. Ez már most bőven meghaladja az augusztus havi átlagos 60 milliméteres csapadékmennyiséget.

Az éjszakai felhőszakadásban néhány helyen pár óra alatt lehullott ez a mennyiség.

A legfrissebb időjárás-előrejelzés alapján késő délutánig az északi, északnyugati megyékben fordulhat elő kevés helyen zivatar. Késő délutántól pedig a keleti országrészben egyre nagyobb területen alakulhatnak ki zivatarok, heves zivatarok. Este délnyugat felől egy kiterjedt zivataros rendszer érkezhet heves kísérőjelenségekkel társulva. Éjszaka egy kiterjedt, de nem az egész országot érintő zivatartevékenység valószínű.

Címlapról ajánljuk
Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Olaszországban csak 23 órakor zárnak majd be szavazókörök a június 9-ei európai parlamenti választáson, ezért addig egyetlen országban – így Magyarországon – sem hozzák nyilvánosságra a voksolás hivatalos eredményét. Június 6. és 9. között összesen 370 millió európai választópolgár döntheti el, hogy kik legyenek az Európai Parlament tagjai a következő öt évben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×