eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Kriston Zoltán postás átadja az önkormányzat ajándékcsomagját Grezsu Mihálynénak a Nyíregyházához tartozó Szélsőbokorban 2016. december 9-én. A Magyar Posta dolgozói Nyíregyháza mintegy 19 ezer nyugdíjas lakosának kézbesítik a város 2500 forint értékű karácsonyi ajándékcsomagját.
Nyitókép: MTI Fotó: Balázs Attila

Postabezárások: fontos választ adott a Magyar Posta

A somogyi kistelepülések nem tudják átvenni a hivatalok működtetését, de a társaság szerint így sincs szó bezárásról.

Több somogyi kistelepülés önkormányzatát is megkereste a Magyar Posta Zrt. azzal kapcsolatban, hogy ha lehetőségük van rá, akkor vegyék át a településen lévő postahivatalok üzemeltetését, vagy a szolgáltatást. A sonline.hu megkeresett több helyi polgármestert, és kiderült, a lehetőséggel a felvak nem tudnak élni.

A több mint 900 lelkes Darányban évtizedek óta működik a posta. Villányi László polgármester elmondta, kaptak egy szerződéstervezetet a postától, amiben azt kérték, hogy az önkormányzat vegye át a posta üzemeltetését, de nem fogadták el az ajánlatot, mert hiába ad a Magyar Posta Zrt. 232 ezer forintos havi támogatást a működéshez, de így sem tudják vállalni.

A vései önkormányzatot is megkereste a társaság, hogy vegyék át a szolgáltatást a faluban, de biztosra vehető, hogy nem tudnak élni a lehetőséggel, mert a jelenlegi postaépületet nem tudnák fenntartani, és nincs olyan intézmény sem, ahol helyet tudnának biztosítani a postának.

Jután viszont már át kellett állni a mobilpostai szolgáltatásra, és a posta helyi rezsiköltségeit már hosszú évek óta az önkormányzat fizeti, a Magyar Posta csak néhány tízezer forinttal járul hozzá a havi kiadásokhoz.

A lap megkereste az 1500-nál alacsonyabb lélekszámú településeket érintő postaátalakítással kapcsolatban a Magyar Posta Zrt. sajtóosztályát, amely cáfolta azt a hírt, amely szerint bezárnák azokon a településeken a postafiókokat, ahol az önkormányzat nem veszi át az üzemeltetést. Önkormányzatokkal, országos kereskedelmi hálózatokkal és vállalkozásokkal is tárgyaltak egy új típusú partneri együttműködési lehetőségről, és hamarosan az első szerződéseket is megkötik. Ha az önkormányzat vagy a vállalkozó nem kívánja átvenni a postahivatal működtetését, akkor a Magyar Posta szerződésben vállalt egyetemes szolgáltatói kötelezettségeként, a törvényi keretek között látja el a feladatait a jövőben.

Címlapról ajánljuk
A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

Az Európai Unióban a foglalkoztatottak 22,5 százaléka, míg Magyarországon 10,6 százalék dolgozott otthonról 2022-ben – derült ki az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány elemzéséből. A tanulmány szerzője, Erdélyi Dóra az InfoRádióban elmondta: minél fejlettebb egy ország, annál inkább jellemzőbb a home office gyakorlata.

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 18:11
×
×
×
×