eur:
394.05
usd:
365.7
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője felszólal a Magyarország minisztériumainak felsorolásáról szóló törvényjavaslat kivételes eljárásban tárgyalt összevont vitájában az Országgyűlés plenáris ülésén 2022. május 17-én.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Nagy parlamenti vita jön a fideszes békejavaslatról

Az orosz-ukrán háborúról szóló politikai nyilatkozat megtárgyalásával folytatja a munkát az Országgyűlés. Átnéztük a képviselők heti rendjét.

Az Országgyűlés plenáris ülése hétfőn délután egy órakor, napirend előtti felszólalásokkal kezdődik, majd a törvényhozás igazolja Ráczné Földi Judit mandátumát, aki a közelmúltban elhunyt Kordás László helyét veszi át a DK frakciójában.

A képviselői eskütételt követően interpellációk hangoznak el, de később lesznek azonnali kérdések, kérdések és napirend utáni felszólalások is.

Kedden reggel 9 órakor kezdi meg a munkát a parlament napirend előtti felszólalásokkal, majd az orosz-ukrán háború egyéves évfordulója alkalmából beterjesztett kormánypárti határozati javaslat vitájának résztvevői fejtheti ki például azt, hogy mit értenek béke alatt.

"Kifejezzük elkötelezettségünket a béke mellett. Azt várjuk el a nemzetközi közösség minden tagjától, hogy mielőbb a béke érdekében lépjen fel, és kerülje azokat a lépéseket, amelyek a háborúk kiterjedésével járnak.

Ismételten elítéljük Oroszország katonai agresszióját, és elismerjük Ukrajna jogát az önvédelemre,

ugyanakkor senki nem kényszeríthet bennünket arra, hogy bármely ország érdekeit saját hazánk, Magyarország érdekei elé helyezzük" - fogalmazott a határozati javaslat nyilvánosságra hozatalakor Kocsis Máté, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője.

Kedden egyebek mellett napirendre kerül a panaszok és a közérdekű bejelentések szabályozása is.

Szerdán reggel 9 órától pedig a Magyar Nemzeti Bank 2021-es üzleti jelentését és beszámolóját hallgatja meg az Országgyűlés.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×