eur:
393.66
usd:
364.85
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Yellow taxi cabs waiting for a passenger in Budapest
Nyitókép: Ocskaymark/Getty Images

A főváros elutasította a taxisok követelését – nem emelkedhet tovább a tarfia

Nyolcvan percen át egyeztettek a taxisok képviselői a főpolgármesterrel, de nem született megegyezés.

Hétfőtől 10 százalékkal emelkedett a fővárosi taxitarifa, de a taxis érdekképviseletek ezt kevesellték, ezért ismét tárgyaltak a főváros vezetésével. A további dráguláshoz azonban nem járult hozzá a fővárosi önkormányzat – tudtuk meg Kiss Ambrus általános főpolgármester-helyettestől.

Mint elmondta, a taxisok egy része kért találkozót a főpolgármestertől, és Karácsony Gergely 80 percen keresztül állt rendelkezésükre, de megegyezés nem született.

"A ma volt egy 10 százalékos emelés, ez azt jelenti, hogy egy éven belül 47 százalékkal emelkedtek a kilométerdíjak és a percdíjak, az alapdíj pedig 57 százalékkal. Mi további emelést akkor látunk indokoltnak, ha az a bizonyos fogyasztói kosár, amiről döntött a Fővárosi Közgyűlés, 20 százalékkal vagy annál magasabb mértékben emelkedik" – mondta Kiss Ambrus.

Azt is jelezte, hogy

a taxisok képviselői nem fogadták el ezt az érvelést, és kitartanak az a követelésük mellett, hogy tovább emelkedjen a fővárosban a tarifa.

"Nem tartottuk indokoltnak korábban sem, hogy a rövid távú személyszállítás jobban dráguljon, mint a hosszabb távú, pedig erről szólt a taxisok javaslata" – emelte ki a főpolgármester-helyettes.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×