eur:
367.91
usd:
342.27
bux:
49320.70
2023. június 9. péntek Félix
Yellow taxi cabs waiting for a passenger in Budapest
Nyitókép: Ocskaymark/Getty Images

A főváros elutasította a taxisok követelését – nem emelkedhet tovább a tarfia

Nyolcvan percen át egyeztettek a taxisok képviselői a főpolgármesterrel, de nem született megegyezés.

Hétfőtől 10 százalékkal emelkedett a fővárosi taxitarifa, de a taxis érdekképviseletek ezt kevesellték, ezért ismét tárgyaltak a főváros vezetésével. A további dráguláshoz azonban nem járult hozzá a fővárosi önkormányzat – tudtuk meg Kiss Ambrus általános főpolgármester-helyettestől.

Mint elmondta, a taxisok egy része kért találkozót a főpolgármestertől, és Karácsony Gergely 80 percen keresztül állt rendelkezésükre, de megegyezés nem született.

"A ma volt egy 10 százalékos emelés, ez azt jelenti, hogy egy éven belül 47 százalékkal emelkedtek a kilométerdíjak és a percdíjak, az alapdíj pedig 57 százalékkal. Mi további emelést akkor látunk indokoltnak, ha az a bizonyos fogyasztói kosár, amiről döntött a Fővárosi Közgyűlés, 20 százalékkal vagy annál magasabb mértékben emelkedik" – mondta Kiss Ambrus.

Azt is jelezte, hogy

a taxisok képviselői nem fogadták el ezt az érvelést, és kitartanak az a követelésük mellett, hogy tovább emelkedjen a fővárosban a tarifa.

"Nem tartottuk indokoltnak korábban sem, hogy a rövid távú személyszállítás jobban dráguljon, mint a hosszabb távú, pedig erről szólt a taxisok javaslata" – emelte ki a főpolgármester-helyettes.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Operaház, harmadik felvonás: Ókovács Szilveszter a következő öt év terveiről

Operaház, harmadik felvonás: Ókovács Szilveszter a következő öt év terveiről

Az InfoRádió Aréna című műsorának vendégeként a Magyar Állami Operaház régi-új főigazgatója beszélt a nemrég lezárult, hosszúra nyúlt pályázati időszakról, az Operaház távozóiról, a dalszínház és a nemzeti operajátszás jövőjéről illetve az Erkel Színházzal és az Eiffel Műhelyházzal kapcsolatos terveiről is.

A késelés helyszínén a francia elnök

Emmanuel Macron francia államfő és felesége pénteken látogatást tett a kelet-franciaországi Grenoble kórházában, ahol az előző nap a közeli Annecyban elkövetett késes támadásban megsebesült kisgyerekeket ápolják.
VIDEÓ
Bevetésen a Leopard 2-esek, fokozódik a helyzet Zaporizzsjánál – Háborús híreink pénteken

Bevetésen a Leopard 2-esek, fokozódik a helyzet Zaporizzsjánál – Háborús híreink pénteken

Egyre több hír és felvétel érkezik arról, hogy az ukrán offenzívában aktív szerepet játszanak a nyugati tankok, köztük a Leopard 2-esek is. Moszkva napok óta igyekszik különböző módokon bizonyítani, hogy kilőtt már közülük legalább egyet. Úgy tűnik, hogy a napok óta kibontakozóban lévő ukrán támadások egyik fő csapása Zaporizzsja megyében van. Ugyanakkor az itt található atomerőmű számára komoly problémát jelent a felrobbant Nova Kahovka-i gát, mivel idővel nem juthat elég víz a hűtésére. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×