eur:
389.31
usd:
363.72
bux:
68259.02
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
A Magyar Honvédség tűzszerészei által ezen a napon szállítható állapotba helyezett, a hónap elején talált második világháborús, 250 kilogrammos brit légibomba a Vas megyei Bük külterületén 2020. június 15-én. A tűzszerészek a bombát a helyszínen hatástalanították, majd megsemmisítésre elszállították.
Nyitókép: Varga György

Szovjet bombát találtak Zircen, ügyesek voltak a magyar tűzszerészek

Sikeresen hatástalanították a Zircen talált száz kilogrammos második világháborús szovjet légibombát a Magyar Honvédség tűzszerészei.

Gajdos Milán, a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje az MTI-nek elmondta: sikeresen eltávolították az élesített fenékgyújtó szerkezetet, azt a helyszínen meg is semmisítették. A hatástalanított bombatestet elszállították, hogy később megsemmisítsék.

A rendőrség a hatástalanítás idejére elrendelt lezárást feloldotta.

A száz kilogrammos szovjet légibomba Zircen, a Kossuth Lajos utcában, nyílt építési területen került elő. A hatástalanítás idejére a rendőrség mintegy száz méter sugarú körben lezárta az érintett területet, ideiglenesen ki kellett üríteni egy panziót és hat környékbeli családi házat.

Címlapfotónk egyik korábbi bomba hatástalanításakor készült.

Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×