eur:
393.5
usd:
364.48
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: Facebook/Balogh Csaba

Huszonnégyszeres áremelkedés Gödön, félmilliárdos gázszámlát kap a város

A gödi polgármester, Balogh Csaba szerint eddig két év alatt 40 millió forintot fizetett a város, de most horrorajánlatot kaptak a gázkereskedőtől.

Hiába sikerült kifejezetten előnyös szerződést kötnünk a földgázzal kapcsolatban 2020-ban – 24 hónapra 40 millió forint körül a gáz – mostanra ez drasztikusan megemelkedett – írja közösségi oldalán a gödi polgármester.

Balogh Csaba úgy fogalmaz, hogy "jelenleg egy évre 500 millió forintba kerül csak a gáz". Két évig a korábbi előnyös szerződésnek köszönhetően nagyon jó áron kapta városunk a gázt, most viszont huszonnégyszeres áron fogják tudni csak beszerezni – tudatta a Facebookon.

A napokban jelentették be, hogy Dunabogdányban a magas költségek miatt bezárták a tanuszodát és az sincs kizárva, hogy erre a sorsra jut a kultúrház és a sportcsarnok is. A polgármester erről videójában beszélt.

Könnyeimmel küszködve jelentettem be, hogy ősszel nem nyit ki a tanuszoda – mondta Schuszter Gergely. Eddig havi 700 ezer forintba került a sportlétesítmény fűtése, most ötszörös árra kaptak ajánlatot.

Mint ismert a kormány 25 százalékos gázcsökkentést írt elő szeptember elején minden állami intézménynek és gazdasági társaságnak, a kórházak és a szociális intézmények kivételével. Ez azt is jelenti, hogy az intézményeket csak 18 fokra fűtik majd fel télen.

Rezsiköltségekről, a magas energiaárak és az infláció gazdaságra gyakorolt hatásáról is beszélt Nagy Márton gazdaságfejlesztésért felelős miniszter az InfoRádió Aréna című műsorában:

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×