eur:
393.27
usd:
367.97
bux:
65874.69
2024. április 24. szerda György
Lezárt utszakasz Miskolcon a Selmeci utcában, ahol felújítási munkálatok végzése közben ráomlott egy pince három munkásra 2022. augusztus 31-én. A pince mennyezete beszakadt és maga alá temette a munkásokat. Az életjelet nem adó férfiak mentéséhez az omlásveszély miatt speciális intézkedésekre van szükség, ezeket most szervezik.
Nyitókép: MTI Fotószerkesztőség/Vajda János

Miskolci pinceomlás: mindhárom holttestet kiemelték

A fokozott omlásveszély miatt elhúzódó mentéssel kell számolni.

Kiemelték két munkásnak a holttestét a tűzoltók, akikre ráomlott egy pince szerdán Miskolcon – közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

A harmadik munkás testét is megtalálták már a mentést végzők, de őt még nem sikerült kiemelni a romok alól – közölte Dojcsák Dávid.

Frissítés: kiemelték a harmadik áldozatot is – közölte a honlapján a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság csütörtökön este. "A mentésben résztvevő erők folyamatos omlásveszély mellett, rendkívüli esemény és baleset nélkül végezték a munkájukat a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával" - tartalmazza a közlemény.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a honlapján közölte, hogy a biztonságos munkakörnyezet előkészítése és kialakítása után – amelyre a folyamatosan omladozó mennyezet miatt volt szükség –, csütörtök kora délután lehetővé vált, hogy a bányászok és a tűzoltók megkezdjék a törmelék eltávolítását és a homokkőtömb mozgatását, majd az alatta rekedt testek kiemelését.

"A műveletben résztvevők mindent megtesznek annak érdekében, hogy a harmadik embert is mielőbb kihozzák a pincéből, azonban a fokozott omlásveszély miatt elhúzódó beavatkozásra kell számítani" – tartalmazza a közlemény.

A Borsod-Abaúj Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szerdán a police.hu oldalon arról tájékoztatott, hogy munkálatok végzése közben ráomlott egy pince három munkásra szerda reggel Miskolcon és a férfiak nem adnak életjelet magukról. A férfiak felújítási munkálatokat végeztek a pincében, amikor a mennyezet beszakadt és maga alá temette őket.

A rendőrség foglalkozás körében elkövetett halált okozó veszélyeztetés gyanúja miatt indított büntetőeljárást az ügyben – közölték.

A baleset Miskolc miskolctapolcai, családi házas, üdülőiről ismert negyedében, a Selmeci utcában történt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×