INFORÁDIÓ
2022. december 6. kedd
Miklós

novák katalin

sándor-palota

ruszin-szendi romulusz

hadsereg

Novák Katalin köztársasági elnök és Ruszin-Szendi Romulusz, a Magyar Honvédség parancsnoka (b) tárgyal a Sándor-palotában 2022. augusztus 30-án. Mellettük és Kun Szabó István, a Köztársasági Elnöki Hivatal Honvédelmi Igazgatóságának vezetője.

Hivatalába kérte az államfő a hadsereg parancsnokát

Infostart / MTI

Fokozódik a készenlét - derült ki Ruszin-Szendi Romulusz és Novák Katalin egyeztetését követően.

Novák Katalin köztársasági elnök, a honvédség főparancsnoka kedden hivatalában fogadta Ruszin-Szendi Romuluszt, a Magyar Honvédség parancsnokát.

A mintegy egy órán át tartó megbeszélésük után a Sándor-palota Tükör-termében Ruszin-Szendi Romulusz a sajtónak elmondta: a honvédség főparancsnokának rendszeresen tud tájékoztatást adni arról, hogy pontosan milyen feladatokat végez a Magyar Honvédség. Egyebek mellett arról tájékoztatta az államfőt, miként dolgoznak a Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter által utasításba adott feladat megvalósításán: felgyorsítani a haderő készenlétének fokozását, mobilizálni a Magyar Honvédséget.

Megvitatták a Magyarországot érintő két konfliktusövezet helyzetét is; áttekintették az orosz-ukrán háború tapasztalatait, valamint a Nyugat-Balkán, kiemelten Koszovó biztonságának kérdéseit - tette hozzá.

Ruszin-Szendi Romulusz kiemelte: a honvédség főparancsnokát arról biztosította, a Magyar Honvédség állománya továbbra is azért dolgozik, hogy a magyar emberek biztonságban érezhessék magukat.

Kun Szabó István, a köztársasági elnök főhadsegédje azt mondta: Novák Katalin meghallgatta Ruszin-Szendi Romulusz jelentését, amelyet tudomásul vett és támogatásáról biztosította a honvédség parancsnokát.

A vezérőrnagy arról is beszámolt, hogy az államfő szeptember 13-án kétnapos látogatásra megy Koszovóba, ahol megtekinti a NATO KFOR-erőit és megbeszélést folytat a koszovói misszió magyar parancsnokával, Kajári Ferenccel.

Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018