INFORÁDIÓ
2022. augusztus 8. hétfő
László

vezetékszakadás

déli pályaudvar

kelenföldi pályaudvar

Kiütötte a Délit a fehérvári vonat

Infostart

Eltört áramszedő, leszakadt vezeték miatt nem járnak a vonatok Kelenföld és a Déli pályaudvar között.

A Székesfehérvárról a Déli pályaudvarra tartó, Budapest-Kelenföldről 16:42-kor elindult Z30-as vonat (4523) áramszedője letört Kelenföld állomás közelében. A jármű elzárja Kelenföld és a Déli pályaudvar közötti összeköttetést, és leszakadt a felsővezeték is, ezért nem közlekedhetnek a vonatok ezen a szakaszon. A helyreállítás várhatóan késő éjszakáig tart.

A BKK elfogadja a vasúti jegyeket, bérleteket a 139-es buszokon Kelenföld (Sasadi út) és a Déli pályaudvar között, a M2 metrón a Keleti és Déli pályaudvarok között és az M4 metrón.

Továbbá pótlóbuszok is szállítják az utasokat Kelenföld (Etele tér) és a Déli pályaudvar (139-es busz megállója) között.

A késések és torlódások csökkentése érdekében, a motorvonatokat Kelenföldről fordítják vissza Székesfehérvár, Pusztaszabolcs és Tatabánya felé, illetve felől (ezek az elővárosi vonatok, Déli->parti sebes InterRégió, Katica InterRégió vonato). A gyorsabb visszafordítás érdekében Székesfehérvár és Kelenföld között nem közlekednek a hagyományos kocsikból álló vonatok. Azok Tapolca, Balafonfüred, Siófok, illetve Várpalota irányából, irányába csak Székesfehérvárig, illetve Székesfehérvártól közlekednek.

A Budapest-Győr-Hegyeshalom, a Budapest-Székesfehérvár-Nagykanizsa, a Budapest-Székesfehérvár-Tapolca, a Budapest-Székesfehérvár-Veszprém-Szombathely és a Budapest-Pusztaszabolcs-Pécs vonalakon jelentősen megnövekvő menetidőkre, 60-120 perccel, esetenként akár ennél is hosszabb eljutási időkre, kimaradó vonatokra kell számítani.

A Budapest-Győr-Hegyeshalom és a Budapest-Pusztaszabolcs-Pécs vonalak Kelenföld és Keleti pályaudvar közötti szakaszán továbbra is közlekednek a vonatok. Valamint a Balaton és a keleti országrész (Miskolc, Szolnok, Debrecen, Szeged) közötti közlekedhetnek a Székesfehérvár-Kelenföld szakaszon is.

A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018