INFORÁDIÓ
2022. május 20. péntek
Bernát, Felícia

büntetés-végrehajtás

ügyészség

bírósági ítélet

Folytatódik az ismét elítélt gyermekorvos büntetőügye

Folytatódik az ismét elítélt gyermekorvos büntetőügye

Infostart / MTI

Harmadfokú eljárásban folytatódik az ismét elítélt házi gyermekorvosnő büntetőügye - közölte a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség.

Azt írták: a korábban az agárdi csecsemőt éheztetők büntetőügyében foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt felelősségre vont doktornő ellen a Budapesti X. és XVIII. kerületi ügyészség még 2017-ben emelt vádat harmadrendbeli hivatalos személy által elkövetett közokirat-hamisítás bűntette miatt. A Pesti Központi Kerületi Bíróság 2021. január 28-án kelt elsőfokú ítéletével a doktornőt az ellene emelt vád alól felmentette, mely határozat ellen az ügyész a vádlott terhére fellebbezett.

Közölték: a másodfokon eljáró Fővárosi Törvényszék 2022. március 4-én kihirdetett ítéletével a doktornőt bűnösnek mondta ki harmadrendbeli folytatólagosan elkövetett közokirat-hamisítás bűntettében, amelyért halmazati büntetésül kétmillió forint pénzbüntetésre ítélte és három évre eltiltotta orvosi foglalkozásától.

Az ismertetés szerint a vádlott még 2011-ben egy fővárosi kerületben házi gyermekorvosként dolgozott, és egy 2011 őszén született gyermek esetében 2011 októbere és 2013 júliusa között több alkalommal valótlanul dokumentálta oltóorvosi hatósági jogkörében eljárva, hogy beadta a csecsemő kötelező védőoltásait.

Miután a vádlottal kapcsolatot tartó apa 2014. évben meghalt, a gyermek anyja egy másik gyermekorvoshoz fordult, aki feltárta: a kisfiú addig az időpontig valójában nem kapta meg a kötelező védőoltásokat, amelyeket pótolt. A közlemény szerint a másodfokú ítélet ellen a vádlott és védője felmentésért fellebbezett.

Nyitókép: Pixabay.com
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018