INFORÁDIÓ
2022. január 22. szombat
Artúr, Vince

gyermekvédelmi népszavazás

orbán viktor

pedofilellenes törvény

ungár péter

homoszexualitás

Ungár Péter LMP-s képviselő az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. március 24-én.

Ungár Péter vitába szállt Orbán Viktor megjegyzésével

Infostart

Az LMP országgyűlési képviselőjének a miniszterelnök pénteki reggeli rádiós nyilatkozatában elhangzott gondolataival akadtak fenntartásai.

Ismert, április 3-án, az országgyűlési választások napján gyermekvédelmi népszavazás is lesz, amelyet a kormány kezdeményezett. Ezzel kapcsolatban Orbán Viktor péntek reggel a Kossuth Rádióban mások mellett megjegyezte, vannak európai politikusok, akik „rá vannak állítva” Magyarországra a „Soros-hadsereg” tagjaiként, de „a gyermekvédelmet szolgáló szabály a gyermekeket védi, nem vonatkozik a felnőttekre”, bármit is mondanak Brüsszelben.

„Jó ha tudjuk, hogy ebben a modern világban, ami elég bolond bizonyos szempontból, olyan jelenségek is felerősödnek, amiktől meg kell védenünk a gyerekeinket” – tette hozzá a kormányfő, reagálandó arra a hírre, hogy Németországban egy több száz fős pedofilhálózat bukott le nemrégiben. Kiemelte: a gyermekek védelme feltétlen elsőbbséget élvez, amit szavai szerint a magyar törvények jól is kezelnek.

„A másik jelenség, ami aztán elvezet-e a pedofíliához, vagy nem, arról van egy nagy vita, de ezt most nem tartom fontosnak – tette hozzá a kormányfő –, hogy bizonyos szexuális szokásokat, amiket a szülők egyébként nem fogadnak el, vagy nem szeretnék, ha a saját családjaikban is megjelennének, népszerűsítse-e az állam vagy megengedje-e az iskolai rendszer, […] hogy a szülők megkérdezése nélkül a szülők elé tárjanak”.

Ungár Péter a közösségi oldalán azt írja: a kormányfő azon mondata, hogy a „homoszexualitás is jelen van a világban, aztán hogy ez elvezet-e a pedofíliához vagy nem, arról van egy nagyon nagy vita”, egy „súlyos, gyűlöletkeltő, hazug mondat”.

Az LMP politikusa szerint ennél is fontosabb, hogy a kormányfő „leleplezte az eddigi bohócságot, a gyermekvédelminek nevezett népszavazás valójában tényleg a homofóbiáról szól”.

Ungár Péter szerint a kijelentés három kérdést is felvet:

  1. „Most akkor végre abbahagyja a jobboldal annak a bohócságnak a mondogatását, hogy a »gyermekvédelminek« nevezett népszavazás nem a homofóbiáról szól? A hazug szólamokat, hogy nem szólnak bele felnőtt emberek magánéletébe kihagyhatjuk a jövőben, most, hogy egy rendkívül súlyos bűncselekménnyel mossa össze az összes magyar homoszexuálist a miniszterelnök?
  2. Bár én senkinek sem szeretnék a magánéletével foglalkozni, a Fidesznek dolgozó homoszexuális emberek vajon hol helyezkednek el ebben a jobboldalon felettébb érdekesnek számító vitában? Szerintük is elvezet a homoszexualitás a pedofíliához? Legalább belső körben elmerik mondani a megélt valóságát a homoszexualitásnak?
  3. Orbán Viktor, amikor tavaly júniusban arról beszélt, hogy védi a homoszexuális fickók jogait, akkor is gondolkozott, hogy elvezet-e a homoszexualitás a pedofíliához? Mikor hazudott? Most vagy akkor?”

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018