eur:
389.56
usd:
363.15
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Tel-Aviv, 2017. február 5.Marihuánás cigarettát szív egy résztvevő a marihuánafogyasztás törvényesítéséért szervezett tüntetésen Tel-Avivban 2017. február 4-én. (MTI/EPA/Abir Szultan)
Nyitókép: Abir Szultan

Hallucinogén van a kenderbioteában, vissza kéne vinni a boltba

Magas a THC-tartalma.

Magas THC-tartalom (tetrahidrokannabinol) miatt a forgalmazó MH Hungary Kft. visszahívta és kivonta a forgalomból a "bio HAND TEE Felina/organic HEMP TEA Felina/bio Kender tea Felina" terméket – hívta fel a figyelmet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) hétfői közleményében.

A Nébih kéri a vásárlókat, hogy

  • a 30/03/2022 minőségmegőrzési idejű,
  • DE19-004-040 tételszámú,
  • 40 grammos kiszerelésű

azonosító adatokkal megegyező terméket ne használják fel.

A kender (Cannabis sativa L.) növény az emberi szervezet működésére ható, bioaktív vegyületeket, úgynevezett kannabinoidokat tartalmaz. Ilyen kannabinoidok például a pszichoaktív hatású tetrahidrokannabinol. A kendert tartalmazó élelmiszerek tartalmazhatnak THC-t nem megfelelő előállítás esetén, ez bizonyos mennyiség felett fáradtságot, csökkent reakcióképességet, váratlan hangulatváltozást idézhet elő. Bizonyos gyógyszerek vagy az alkohol ezeket a hatásokat felerősíthetik – közölték.

Címlapról ajánljuk

Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

A hétvégi Forma–1-es Miami Nagydíjon is a Red Bull és Max Verstappen a fő esélyes – mondta az InfoRádióban Wéber Gábor. A kommentátor a 2024-es szezon első öt versenyének legfontosabb történéseit is elemezte, valamint kitért arra is, milyen következményei lehetnek annak, hogy Adrian Newey tervezőmérnök 2025-ben már biztosan távozik a vb-címvédő istállótól.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×