eur:
395.16
usd:
365.4
bux:
65362.41
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Zivatarfelhők Budapesten a Gellért-hegy felett 2017. augusztus 6-án.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Másodfokú riasztás zivatarveszély miatt, mindenki legyen észnél!

Az Országos Meteorológiai Szolgálat kéri.

Zivatarveszély miatt másodfokú riasztást adott ki az ország középső és keleti részén több járásra az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtök reggel. A katasztrófavédelem azt kéri, mindenki figyelje a meteorológiai riasztásokat.

Elsőként Pest, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok és Nógrád megye egyes járásaira adták ki a másodfokú riasztást. Az MTI-hez eljuttatott csütörtök éjfélig szóló veszélyjelzés szerint az országban bárhol előfordulhatnak heves zivatarok és felhőszakadás is.

Békés, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a legmagasabb, harmadfokú riasztást is kiadhatják.

Azt írták: nyugat, északnyugat felől több hullámban kelet, északkelet felé haladnak a zivatarok. A zivatarokhoz erős vagy viharos széllökés és esetleg jégeső társulhat. Elsősorban az ország keleti, délkeleti tájain a déli, késő délutáni órákban heves zivatarok is kialakulhatnak, ezeket szélroham és jégeső is kísérheti.

A délkeleti megyékben és az Alföld északi részein akár 100 kilométer/órásnál erősebb szélroham is előfordulhat, így ezekre a területekre a harmadfokú (piros riasztás) is indokolt lehet - írták.

Estétől északnyugat felől egyre inkább megszűnnek a zivatarok - tették hozzá.

Kiemelte, hogy a viharos szélben lehetőség szerint senki ne parkoljon fák alá. Ha valaki leszakadt vezetéket vagy bajba jutott embert lát, jelezze a 112-es segélyhívón - hangsúlyozta Dóka Imre, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivőhelyettese.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×