eur:
393.2
usd:
366.98
bux:
66561.41
2024. április 25. csütörtök Márk
Strandolók a balatonfenyvesi szabadstandon 2020. augusztus 8-án. Kelet felől emelkedve az országban egyre nagyobb területen haladja meg a napi középhőmérséklet a 25 Celsius-fokot, nagyvárosokban akár a 27 Celsius-fokot is - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat. A hőség miatt Budapestre, valamint 14 megyére - Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna - adtak ki elsőfokú figyelmeztetést.
Nyitókép: MTI/Varga György

Aki balatoni strandra szeretne belépni, erről mindenképpen tudnia kell

A szabadstrandokon is meghatározzák, hogy hányan tartózkodhatnak ott egyszerre, a strandéttermek zárt részére pedig védettségi igazolás kell. Az épített fürdők viszont csak védettségi igazolással látogathatók.

A járványügyi szabályok szerint míg a zárt fürdőkbe csak védettségi igazolvánnyal lehet belépni, addig a balatoni strandok a plasztikkártya nélkül is látogathatóak lesznek idén nyáron.

"Nem kötelező a távolságtartás sem, viszont

csak annyi vendéget engedhetnek be, hogy átlagosan 10 négyzetméter jusson mindenkire"

- mondta el az InfoRádiónak a Balatoni Szövetség elnöke, Lombár Gábor, aki Balatonfenyves polgármestere is.

Szerinte mindenekelőtt a strandok befogadóképességét kell meghatározni, de egyébként is mindent el fognak követni azért, hogy a lehető legkevesebb problémával legyenek túl a nyáron, Lombár Gábor azt reméli, még egy kicsivel többen is lesznek a Balaton partján, mint a a tavalyi évben.

A balatoni, kötelezően fertőtlenített strandok nyitása

június 15-tel

következik be.

De lesz-e különbség a fizetős és a szabadstrandoknál a pénztárca vonatkozásain kívül?

"A fizetős strandnál lehet számolni, hogy mennyien használják a strandot, míg a szabadstrandoknál mi közöljük, hogy a zöldfelülethez képest mennyien lehetnek ott, viszont azt kontrollálni nehezen, vagy egyáltalán nem tudjuk."

Jelezte, már előre sajnálja azokat a munkatársakat, akiknek azokat a helyzeteket kell kezelniük, amelyek a túl sok emberből adódnak, nekik vissza kell utasítaniuk a létszám fölöttiek belépését a fizetős strandokon, de "ezen is túl leszünk".

A strandokon lévő büfék, éttermek, fagyizók esetében viszont az általános járványügyi szabályok továbbra is érvényesek,

a zárt területekre csak oltási igazolvánnyal, illetve online védettségi igazolással lehet belépni, de azért a balatoni strandéttermek nagy része teraszos, így ilyen problémát csak korlátozottan tud elképzelni a polgármester.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Hiába mennek megint a fegyverek, megoldhatatlan problémától szenved az ukrán hadsereg

Hiába mennek megint a fegyverek, megoldhatatlan problémától szenved az ukrán hadsereg

Hosszas huzavonát követően az amerikai képviselőház végül elfogadta az Ukrajnának szánt gigantikus, mintegy 60,8 milliárd dollárnyi segélycsomagot. A hírek szerint a nyugati fegyverek gyorsan a frontra érkezhetnek, hozzájárulva ezzel az ukrán csapatokat érintő súlyos ellátási problémák enyhítéséhez. Kijev azonban egy olyan nehézséggel küzd, amelyen nem tud segíteni Washington sem, ez pedig a harcoló alakulatokat érintő létszámhiány gondja.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×