eur:
393.24
usd:
367.86
bux:
66111.65
2024. április 24. szerda György
A Pfizer-BioNTech koronavírus elleni vakcinái fecskendőkben előkészítve az oltáshoz a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórházban 2021. január 24-én.
Nyitókép: MTI/Krizsán Csaba

Magyar adatok: 1951 új fertőzöttet regisztráltak, elhunyt 161 beteg

Csökkent a kórházban kezeltek és az aktív fertőzöttek száma, és kiderült, mennyivel léptük át szombatra a négymilliós oltotti határt.

A szombati hivatalos közlésben számos javuló járványadatot ismertettek. Egy nap alatt 1951 új fertőzöttet regisztráltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 781 299 főre nőtt a beazonosított vírushordozók száma. Elhunyt 161 többségében idős, krónikus beteg (április 25. óta 200 alatti a számuk, és napok óta folyamatos a csökkenés), így az elhunytak száma 27 701 főre emelkedett. A gyógyultak száma 517 026 főre emelkedett.

Az aktív fertőzöttek száma 236 572-re csökkent, egy nap alatt jelentős, 4857 fő a változás.

Kórházban 5191 koronavírusos beteget ápolnak (ez 746-tal kevesebb a megemelkedett pénteki és 363-mal a csütörtöki adatnál). Összesen 621-en vannak lélegeztetőgépen (56-tal kevesebb a pénteki és 41-gyel a csütörtöki adatnál).

Forrás: koronavirus.gov.hu
Forrás: koronavirus.gov.hu

Hatósági házi karanténban 31 885-en vannak, a mintavételek száma 5 394 652-re nőtt.

Folyamatosan zajlik az oltás, a beoltottak száma 4 023 137 fő, közülük 1 948 728 fő már a második oltását is megkapta. A péntek reggel közölt csütörtöki adatokat figyelembe véve kiderül:

egy nap alatt közel 110 ezer első dózisú oltást adtak be a rendkívüli oltási kampány napján.

Miután pénteken a négymilliomodik ember is megkapta az első oltását, szombaton életbe lépett az újraindítás újabb fokozata. A kijárási tilalom kezdete éjfélre módosult, este 11 óráig lehetnek nyitva a boltok és a vendéglátóhelyek. Számos szolgáltatás már igénybe vehető védettségi igazolvánnyal. A még oltásra váró regisztráltak az online időpontfoglalóban Sinopharm és AstraZeneca oltásokat tudnak jelenleg foglalni (szombat reggel óta ismét működik a rendszer; az egynapos pénteki oltásra meghirdetett Pfizer vakcina elfogyott). Már a 16-18 éveseket is lehet regisztrálni oltásra.

A védettségi igazolvánnyal rendelkezők számára mától megnyílnak a vendéglátóhelyek belső terei, a szállodák, a szabadidős létesítmények, az állatkertek, múzeumok, mozik, színházak, edzőtermek és sportesemények, és ezeket a helyeket védettségi igazolványos felnőtt rokon kíséretében kiskorúak is látogathatják.

Hasznos linkek

Oltási regisztráció: https://vakcinainfo.gov.hu/regisztracio-oltasra

A vakcina-regisztráció lekérdezésének elérhetősége: https://vakcinareg.neak.gov.hu/regisztracio/

Oltásfoglalás: https://www.eeszt.gov.hu/hu/web/guest/covid-oltas-idopontfoglalas

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Kitart a kedvező hangulat, folytatódik a rali a tőzsdéken

Kitart a kedvező hangulat, folytatódik a rali a tőzsdéken

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően pedig Európában is jó hangulatban telik a nap a piacokon. Ami a gazdasági eseményeket illeti a német IFO üzleti hangulatindexre, illetve az Amerikából érkező tartós cikkek megrendelésállományának közlésére lesz érdemes figyelni.  Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×