eur:
395.7
usd:
366.9
bux:
65563.33
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Magyarország nemzeti lobogója az államalapító Szent István király ünnepe alkalmából tartott díszünnepségen és tisztavatáson az Országház előtt, a Kossuth Lajos téren 2020. augusztus 20-án.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Két kattintás, és már be is járhatjuk az ország házát

Regisztrációt követően ingyenesen virtuális vezetéssel lehet megtekinteni az Országházat – közölte az Országgyűlés sajtóirodája.

A közleményben azt írták, a koronavírus-járvány miatt nem látogatható az Országház, ezért egy 45 perces online séta keretében biztosítanak betekintést az érdeklődőknek az épület nevezetes termeibe.

Hozzátették: az élőszavas vezetés során az idegenvezető nem az épületből, hanem egy online felület (Zoom) segítségével vezeti körbe a látogatókat. Megtekinthető a díszlépcsőház, a kupolacsarnok, valamint a képviselőházi társalgó és ülésterem.

Lehetőség nyílik közelebbről is szemügyre venni a szobrokat, festményeket, díszítéseket, illetve a Szent Koronát és a koronázási jelvényeket. Emellett gazdag képanyag és számos érdekes történet idézi fel a magyar törvényhozás otthonához kötődő eseményeket – áll a közleményben.

Az online sétára itt lehet regisztrálni. Iskolás csoportoknak külön időpontban, zárt csoportban biztosítanak a diákok életkorának megfelelő vezetést, jelentkezni az idegenforgalom@parlament.hu e-mail-címen lehet.

Címlapról ajánljuk

Újabb drámai részletek a németországi buszbaleset ügyében

Egyelőre nem sikerült kideríteni, hogy mi okozhatta a Lipcse közelében történt buszbalesetet. Az egyik utas szerint a szolgálatban lévő két sofőr baleset idején éles vitát folytatott egymással, ami elterelhette a kormánynál ülő vezető figyelmét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×