eur:
394.18
usd:
371.03
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Pulykák a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) GMO Roadshow-jának első állomásán, a gödöllői Kisállattenyésztési Kutatóintézet és Génmegőrzési Koordinációs Központban 2012. november 15-én. A VM Stratégiai Főosztálya a gazdálkodók és az érdeklődők tájékoztatására november és december folyamán GMO Roadshow-t szervez az ország nyolc helyszínén.
Nyitókép: MTI/Földi Imre

Felbukkant a rettegett kór, több mint 11 ezer állatot öltek le Nádudvaron

Madárinfluenza-fertőzést igazoltak egy nádudvari tenyészpulyka-állományban, ahol 11 769 állat leölését rendelték el az állategészségügyi szakemberek - közölte a Nemzeti Élelmiszer-biztonsági Hivatal (Nébih).

A járvány gyanúja hétvégén jelentkezett az állományban, ahol nőtt az elhullás és csökkent a baromfik takarmány- és vízfogyasztása, valamint a tojástermelésük.

A hatóság megtette a további intézkedéseket is, így a védő- és megfigyelési körzet kijelölését. A betegség megjelenésének okait a járványügyi nyomozás tárhatja fel - írta a Nébih.

A betegségben nem érintett baromfiállományokban csak a járványvédelmi előírások szigorú betartásával lehet a fertőzés kockázatát a minimálisra csökkenteni - figyelmeztet a hivatal. Fontos a baromfik zárt térben tartása, illetve a takarmányt és az almot is zárt helyen kell tárolni. Fokozottan kell ügyelni a személy- és járműforgalomra, a takarmányszállító járművek folyamatos fertőtlenítésére - sorolták.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×