eur:
395.1
usd:
371
bux:
65141.96
2024. április 19. péntek Emma
Tűzoltók dolgoznak egy kigyulladt szentendrei áruház oltásán a Dunanyar körúton 2021. április 7-én. A tűz az áruház raktárában keletkezett.
Nyitókép: MTI/Lakatos Péter

Hatalmas lángokkal küzdöttek a tűzoltók Szentendrén - galéria, videó

A tűzoltók elfojtották a Spar raktárában keletkezett tüzet, amely korábban veszélyeztette a környező üzleteket és egy benzinkutat is.

A katasztrófavédelem honlapjának szerda éjjeli tájékoztatása szerint az oltásban részt vettek a szentendrei, a fővárosi és a gödöllői hivatásos, továbbá a szentendrei, a leányfalui, a pilisborosjenői, a pilisszentiváni és a rózsadombi önkéntes tűzoltók.

Összesen 24 egység 71 tűzoltója oltotta a lángokat:

16 járművel 46 hivatásos tűzoltó, 8 járművel pedig 25 önkéntes tűzoltó. A helyszínre érkezett a katasztrófavédelem két mobil laborja is. Az esti közlés szerint lakosságra ártalmas mennyiségű veszélyes anyag nem került a levegőbe.

A tűz a 2000 négyzetméteres épület áruátvételi raktárában keletkezett, majd továbbterjedt az áruház belső terére és a tetőszerkezetére egyaránt, amely megsemmisült. A lángok fellobbanásakor az épületet 17 ember hagyta el.

Maczelka Márk, a Spar kommunikációs vezetője a hvg.hu-nak elmondta: senki nem sérült meg, mindenki időben kijutott a raktárból. Azt még vizsgálják, hogy mi okozta a tüzet.

Frissítés: a szóvivő reggel az Indexnek nyilatkozva közölte: kórházba szállították a Spar egyik munkatársát, mert felmerült az enyhe füstmérgezés gyanúja. Arról is beszámolt, hogy egyelőre nem tudni, mi okozta a tüzet a Dunakanyar körúti áruház raktárában. A tűzoltósági vizsgálat eredményére néhány hétig várni kell.

Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!
választás 2024

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×