eur:
392.13
usd:
366.27
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Újabb együttműködés az élelmiszerlánc-biztonság területén

A szakmai együttműködés mellett a társadalom „laikus” szereplőit is bevonnák.

Együttműködési megállapodásokat írt alá az Állatorvostudományi Egyetem Digitális Élelmiszerlánc Oktatási, Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Intézete, az Agrárminisztérium Élelmiszerlánc-felügyeletért Felelős Államtitkársága, a Digitális Jólét Program és a Nemzeti Adatvagyon Ügynökség. Az esemény célja az volt, hogy a Digitális Élelmiszerlánc Oktatási, Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Intézet fennállásának első évfordulóján aláírásra kerülő szándéknyilatkozatokkal a felek kifejezzék közös stratégiai együttműködésüket az élelmiszerlánc-biztonság digitalizációjának elősegítése érdekében.

A jelenlévő felek az élelmiszerlánc-biztonság digitalizációjának elősegítése érdekében számos területen dolgoznak együtt, így fontos feladat a digitális szakismeret biztosítása a jövő állatorvosai és szakemberei számára, nagy hangsúlyt fektetnek az élelmiszerlánc-biztonsági adatokkal kapcsolatos elemzésekre, kutatásokra és innovációkra, illetve a hazai élelmiszerlánc-felügyeleti feladatok támogatására is. Az együttműködés része a Digitális Agrár Stratégia és a Digitális Élelmiszeripari Stratégia, emellett kiemelten fontos még az adatvezérelt agrárium és élelmiszergazdaság fejlesztése, különös tekintettel az élelmiszerlánc-biztonságra.

A szakmai kapcsolatrendszer mellett a Digitális Élelmiszerlánc Oktatási, Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Intézet fontosnak tartja a társadalom „laikus” szereplőinek, valamint a nem intézményesült szakmai szereplőinek bevonását is. Ennek célja kettős: az Intézet egyrészt információs bázisként is szolgálna, és szeretné közelebb vinni az élelmiszerlánc-biztonság tudományterületét a fogyasztókhoz, másrészt a társadalmi szereplőknél meglévő igényeket és tudást aktívan is szeretné becsatornázni az elemzési, kutatási és oktatási tevékenységbe.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×