INFORÁDIÓ
2021. április 15. csütörtök
Anasztázia, Tas

digitális

digitális jólét program

együttműködés

Újabb együttműködés az élelmiszerlánc-biztonság területén

Infostart

A szakmai együttműködés mellett a társadalom „laikus” szereplőit is bevonnák.

Együttműködési megállapodásokat írt alá az Állatorvostudományi Egyetem Digitális Élelmiszerlánc Oktatási, Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Intézete, az Agrárminisztérium Élelmiszerlánc-felügyeletért Felelős Államtitkársága, a Digitális Jólét Program és a Nemzeti Adatvagyon Ügynökség. Az esemény célja az volt, hogy a Digitális Élelmiszerlánc Oktatási, Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Intézet fennállásának első évfordulóján aláírásra kerülő szándéknyilatkozatokkal a felek kifejezzék közös stratégiai együttműködésüket az élelmiszerlánc-biztonság digitalizációjának elősegítése érdekében.

A jelenlévő felek az élelmiszerlánc-biztonság digitalizációjának elősegítése érdekében számos területen dolgoznak együtt, így fontos feladat a digitális szakismeret biztosítása a jövő állatorvosai és szakemberei számára, nagy hangsúlyt fektetnek az élelmiszerlánc-biztonsági adatokkal kapcsolatos elemzésekre, kutatásokra és innovációkra, illetve a hazai élelmiszerlánc-felügyeleti feladatok támogatására is. Az együttműködés része a Digitális Agrár Stratégia és a Digitális Élelmiszeripari Stratégia, emellett kiemelten fontos még az adatvezérelt agrárium és élelmiszergazdaság fejlesztése, különös tekintettel az élelmiszerlánc-biztonságra.

A szakmai kapcsolatrendszer mellett a Digitális Élelmiszerlánc Oktatási, Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Intézet fontosnak tartja a társadalom „laikus” szereplőinek, valamint a nem intézményesült szakmai szereplőinek bevonását is. Ennek célja kettős: az Intézet egyrészt információs bázisként is szolgálna, és szeretné közelebb vinni az élelmiszerlánc-biztonság tudományterületét a fogyasztókhoz, másrészt a társadalmi szereplőknél meglévő igényeket és tudást aktívan is szeretné becsatornázni az elemzési, kutatási és oktatási tevékenységbe.

A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018