eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának fideszes elnöke felszólal a Visegrádi Csoport megalakulásának 30. évfordulójáról szóló politikai nyilatkozat vitájában az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. február 15-én.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Nagyüzem lesz a parlamentben

Ezen a héten ismét összeül az Országgyűlés. Szerdán, csütörtökön és pénteken is lesz egy-egy plenáris ülés.

Az Országgyűlés kéthetes ülésbe kezd szerdán. A házelnök napirendi javaslata alapján a parlamenti munka szerdán 13 órakor kezdődik, elsőként a közelmúltban elhunyt három korábbi képviselőről, Kovács Jenőről (MSZP), Rigler Zoltánról (Fidesz) és Varga Gézáról (Jobbik) emlékeznek meg, majd napirend előtti felszólalások következnek.

A képviselők ezt követően másfél órában tehetnek fel interpellációkat, további hatvan percben pedig azonnali kérdések és válaszok hangozhatnak el.

Az első ülésnap végén a Minority SafePack elnevezésű európai polgári kezdeményezésről szóló határozati javaslatról tartanak általános vitát.

Csütörtökön tizenkét előterjesztésről tárgyal a parlament. A képviselők egyebek mellett a kormány aktuális rendészeti, köznevelési és munkaerőpiaci változtatási javaslatairól mondhatják el a véleményüket.

A pénteki ülésnapon a közfeladatot ellátó közérdekű vagyonkezelő alapítványok létrehozásáról, valamint több felsőoktatási intézmény alapítványi formába történő átalakításáról tartanak általános vitát egy napirendi pontban.

A parlament ülése április 12-én, hétfőn ér véget. A képviselők ekkor megemlékeznek a Felvidékről kitelepítettekről, majd kérdéseket és azonnali kérdéseket tehetnek fel.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 20. 05:50
×
×
×
×