eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Mentők és tűzoltóautó a fővárosi Szent Margit Kórházban, ahol tűz volt az egyik kórteremben 2021. április 6-án. A III. kerületi Bécsi úti egészségügyi intézmény egyik kórtermében a berendezési tárgyak égtek mintegy nyolc négyzetméteren. A nagy erőkkel kivonult fővárosi hivatásos tűzoltók rövid idő alatt eloltották a lángokat.
Nyitókép: MTI/Mihádák Zoltán

Tűz volt egy budapesti kórházban

Egy beteg életveszélyes égési sérüléseket szenvedett.

Tűz volt a Szent Margit Kórház egyik kórtermében, az esethez nagy erőkkel vonultak a fővárosi hivatásos tűzoltók, akik rövid idő alatt eloltották a lángokat - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

A tájékoztatás szerint a berendezési tárgyak égtek mintegy nyolc négyzetméteren az egyik kórteremben a III. kerületi Bécsi úton található kórházban, amelynek érintett szintjét kiürítették.

A rendőrség azt közölte, hogy a III. kerületi Rendőrkapitányság járőrei elsők között értek a helyszínre. Az égő kórteremből Ondó Dénes és Pénzes János törzsőrmesterek egy 73 éves beteget hoztak ki. Az idős ember az elsődleges adatok szerint életveszélyes égési sérüléseket szenvedett, az egyik rendőrt enyhe füstmérgezéssel a helyszínen látták el. A tűzoltók és a rendőrök összesen 37 embert kísértek ki a kórház földszintjéről.

Címlapról ajánljuk
Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

A világbajnok BMX freestyle-os néhány évre abbahagyta a versenyzést, de amikor a sportága bekerült az olimpiai programba, hamar visszatért. A népszerű influenszer az InfoRádióban elmondta: a BMX freestyle-ban nem lehet előre jósolni vagy esélyeket latolgatni, sok tényezőtől, körülménytől függ, hogy sikerül egy-egy verseny, de a kvótaszerzés lesz a célja a júniusi, budapesti olimpiai selejtezőn.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×