eur:
393.73
usd:
365.16
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: bkk.hu

Több budapesti kerület autósai is fellélegezhetnek

Kedvező hír jött a Csömöri úti felüljáró korszerűsítéséről.

Javában tart a zuglói Csömöri utat és a rákospalotai Drégelyvár utcát összekötő felüljáró felújítása. A kivitelező várhatóan május végéig beépíti az acélszerkezetű támaszokat, a nyár közepéig helyreállítja a sérült betonszerkezetek felületeit,

az év végén visszaadja a hidat a forgalomnak

- közölte a a Budapesti Közlekedési Központ.

A BKK emlékeztetett: a XIV. és a XV. kerületet összekötő, a MÁV-vágányok felett átvezető közúti híd felújítására 2019 novemberében kötött szerződést a Colas Közlekedésépítő Zrt.-vel.

A kivitelező 2020 áprilisában kezdte meg a híd felújítását, ám amikor eltávolította a betonfedést, megállapította, hogy a vasbeton szerkezetek állapota nem teszi lehetővé a tervekben szereplő javítások elvégzését, és a hídgerendák alátámasztása sincs mindenhol biztosítva.

A BKK a híd azonnali félpályás lezárása - ugyanakkor a közösségi közlekedés zavartalan fenntartása és a közlekedés többi szereplőjének elterelése -, valamint a híd alátámasztása mellett döntött. Ezek után független szakértő vizsgálta a felüljáró állapotát, majd a kapott eredmények miatt szükségessé vált a vállalkozási szerződésben rögzített műszaki tartalom megváltoztatása.

bkk.hu
bkk.hu

A BKK a költségek és a kockázatok mérlegelése mellett és a lehető leggyorsabb munkára való tekintettel úgy döntött, hogy a kritikus alépítményeket acél nehézállványzattal kell megerősíteni - tették hozzá.

A felüljáró felújításának szerződéses ára ezzel nettó 778 millió forintról nettó 999,8 millió forintra változott. A fővárosi önkormányzat gondoskodott a plusz forrásról,

így tavaly december 2-án aláírhatták a módosított vállalkozási szerződést, és idén tavasszal újraindulhattak a munkálatok. Jelenleg nem ismert olyan körülmény, amely indokolttá tenné a híd teljes lezárását, a forgalom alatt lévő hídfélen biztonságosan közlekedhetnek a buszok.

A félpályás lezárás azonban várhatóan érvényben marad a műszaki átadás-átvétel megkezdéséig, amelynek tervezett dátuma 2021. december 3.

A felújítással még tizenöt évre biztosítható a híd biztonságos használata. Ennek megfelelően tíz év múlva el kell kezdeni az új híd vagy aluljáró tervezését - írták.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×