eur:
394.12
usd:
365.3
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
A MÁV első, saját gyártású, belföldi forgalomra szánt másodosztályú InterCity (IC+) kocsija a forgalomba állításának napján a Déli pályaudvaron 2020. február 13-án. Az utasok a Zalaegerszegre közlekedő Göcsej InterCity járaton utaztak először az új járművön.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Eltűnt a nagy zuglói illegális hulladéklerakó

A MÁV öt év alatt 307 tonna hulladék szállított el a Francia útról.

A MÁV elszállította a hulladékot az illegális szemétlerakás szempontjából országosan is az egyik legfertőzöttebb területének számító helyszínről, a Budapest XIV. kerület Francia útról – közölte a MÁV.

Kiemelték, erről a területről a MÁV 2016 óta 307 tonna hulladékot szállított el, a Tisztítsuk meg az országot! program keretében pedig 2020 őszétől további mintegy 98 köbméter hulladékot távolítottak el, 2021. márciusig újabb mintegy 107 köbméter illegális szemét elszállításáról gondoskodtak. A területen elvégzett hulladék-elszállítások kiadásai 2020 szeptembere óta megközelítik a 9 millió forintot.

Hangsúlyozzák,

a Francia út környékén újra és újra megjelenő, nagy mennyiségű illegális szemétlerakás kiemelt vasútbiztonsági kockázatot is jelent.

A vasúttársaság elkötelezett abban, hogy felszámolja a hosszú évek óta fennálló, tarthatatlan helyzetet a közbiztonság, a környezet tisztaságának biztosítása, és az ott élők életminőségének hosszú távú javítása érdekében – írják a közleményben.

A szemetet az esetek többségében az ott lévő garázsok tövében helyezik el. Tavaly a MÁV felmondta a Francia úti garázsokat érintő valamennyi területbérleti szerződést, és amennyiben a bérlők a garázs elbontására való felszólításnak nem tesznek eleget, a vasúttársaság peres úton rendezi az ügyet – közölte a MÁV.

A MÁV fővárosi és vidéki vasúti területeiről 2020-ban elszállított illegális hulladék összmennyisége meghaladta a 2120 tonnát, amelynek elszállítása csaknem nettó 107 millió forintba került. A vasúttársaság öt év alatt országos szinten mintegy 19 000 tonna illegális hulladékot szállíttatott el, hozzávetőlegesen félmilliárd forint költséggel.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 21:46
×
×
×
×