INFORÁDIÓ
2021. március 1. hétfő
Albin

szennyezés

budapest

fővárosi csatornázási művek

Vegyipari hulladékot engedtek Budán a csatornarendszerbe

Vegyipari hulladékot engedtek Budán a csatornarendszerbe

Infostart

Február 18-án engedtek a csatornába ismeretlen összetételű, kellemetlen szagú folyadékot.

Február 18-án délután a főváros budai oldalán a Magyar Jakobinusok tere, a Maros utca, a Szilágyi Erzsébet fasor környékén tapasztalt kellemetlen szag miatt az Fővárosi Csatornázási Művek és a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság munkatársai felderítették a szennyezés forrását. A Nagykovácsi út és a Hűvösvölgyi út kereszteződésének közelében ismeretlen elkövető nagy mennyiségű, ismeretlen eredetű szennyezőanyagot bocsátott a csapadék- és szennyvízhálózatba. A víznyelőkben fennmaradt szennyezésből vett mintát az FKI mérőlaboratóriuma a helyszínen vizsgálta, az FKI nem rendelt el rendkívüli intézkedést.

Az FCSM részletes laboratóriumi elemzési eredményei szerint a szennyezés magas szerves- és ülepedőanyag-tartalmú, konyhai hulladékkal kevert diciklopentadiént is tartalmazó vegyipari hulladék volt, amelynek egy része a nagy vízhozamú csatornahálózat levonulási útján a környezetben kellemetlen szagot okozott.

Az FCSM a szennyezést szívókocsikkal eltávolította és a csatornaszakaszokat átmosta. A csatornahálózat további érintett részét nagymennyiségű hígító vízzel átöblítette a szaghatások mielőbbi megszüntetése érdekében, a szag ennek köszönhetően mérséklődött, majd megszűnt.

Nyitókép: Pixabay.com
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018