eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Nyitókép: Pixabay.com

Vegyipari hulladékot engedtek Budán a csatornarendszerbe

Február 18-án engedtek a csatornába ismeretlen összetételű, kellemetlen szagú folyadékot.

Február 18-án délután a főváros budai oldalán a Magyar Jakobinusok tere, a Maros utca, a Szilágyi Erzsébet fasor környékén tapasztalt kellemetlen szag miatt az Fővárosi Csatornázási Művek és a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság munkatársai felderítették a szennyezés forrását. A Nagykovácsi út és a Hűvösvölgyi út kereszteződésének közelében ismeretlen elkövető nagy mennyiségű, ismeretlen eredetű szennyezőanyagot bocsátott a csapadék- és szennyvízhálózatba. A víznyelőkben fennmaradt szennyezésből vett mintát az FKI mérőlaboratóriuma a helyszínen vizsgálta, az FKI nem rendelt el rendkívüli intézkedést.

Az FCSM részletes laboratóriumi elemzési eredményei szerint a szennyezés magas szerves- és ülepedőanyag-tartalmú, konyhai hulladékkal kevert diciklopentadiént is tartalmazó vegyipari hulladék volt, amelynek egy része a nagy vízhozamú csatornahálózat levonulási útján a környezetben kellemetlen szagot okozott.

Az FCSM a szennyezést szívókocsikkal eltávolította és a csatornaszakaszokat átmosta. A csatornahálózat további érintett részét nagymennyiségű hígító vízzel átöblítette a szaghatások mielőbbi megszüntetése érdekében, a szag ennek köszönhetően mérséklődött, majd megszűnt.

Címlapról ajánljuk
Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

A világbajnok BMX freestyle-os néhány évre abbahagyta a versenyzést, de amikor a sportága bekerült az olimpiai programba, hamar visszatért. A népszerű influenszer az InfoRádióban elmondta: a BMX freestyle-ban nem lehet előre jósolni vagy esélyeket latolgatni, sok tényezőtől, körülménytől függ, hogy sikerül egy-egy verseny, de a kvótaszerzés lesz a célja a júniusi, budapesti olimpiai selejtezőn.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×